Bizarní hřbitov ukrývá 40 tisíc mazlíčků aneb Spi sladce Punťo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bizarní hřbitov ukrývá 40 tisíc mazlíčků aneb Spi sladce Punťo!

Pitoreskní panoptikum zvířecích hrobečků působí až rozverně...
Pitoreskní panoptikum zvířecích hrobečků působí až rozverně... (Foto: Profimedia.cz)

Připomíná to vietnamské tržiště, nicméně bizarní atmosféru hřbitova domácích mazlíčků musíme respektovat. Místo posledního odpočinku psů, koček a třeba i leguánů mají všechny světové metropole, ovšem největší na světě je Pet Memorial Park v Calabasas v Los Angeles.

Mrtvá zvířata uctívali už ve starém Egyptě, mumifikovali kočky, sokoly či krokodýly, tak proč by si Američané nemohli zakopat třeba koně a postavit mu pěkný náhrobek?


Na 40 tisíc zvířat v Los Angeles je pochováno na 10 akrech rozsáhlého parku! Z 90 procent psi a kočky, ale také prasata, koně, plazi a hlodavci. Své miláčky tu pohřbívá třeba režisér Steven Spielberg. Leží tady všechna zvířátka Diany Ross, Humphreyho Bogarta.
A dokonce si dali zdejší hrobníci tu práci a zakopali tady tři z pěti lvů, kteří v historii sloužili jako maskoti filmového studia Metro Goldwyn Meyer (MGM). Ano, to je ten lev, který na začátku filmu z produkce MGM vždycky zařve do ztemnělého kinosálu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.