Statečná prezidentská vdova Jackie Kennedyová: Kdeže! Pila a chtěla spáchat sebevraždu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Statečná prezidentská vdova Jackie Kennedyová: Kdeže! Pila a chtěla spáchat sebevraždu!

Jackie se snažila tvářit jako silná žena. Ve skutečnosti prý ale uvažovala o sebevraždě.
Jackie se snažila tvářit jako silná žena. Ve skutečnosti prý ale uvažovala o sebevraždě. (Profimedia.cz)

Jackie Kennedyová (†64) byla po atentátu na svého manžela, amerického prezidenta Johna Fitzgeralda Kennedyho (†46), tak na dně, že chtěla spáchat sebevraždu. Tvrdí se to v nové životopisné knize o bývalé první dámě USA.

JFK podlehl střelným zraněním po atentátu v Dallasu v listopadu roku 1963 a celý svět obdivoval vdovu Jackie, jak se se ztrátou noblesně vypořádává.

Opak byl ale pravdou. Ta totiž propadla alkoholu a nemyslela na nic jiného, než jak spáchat sebevraždu. Vodka byla jejími prášky na spaní.

V noci se probouzela s velkými úzkostmi a hrůzou křičela. Prozradila, že odstranila všechny portréty svého exmanžela ze své blízkosti, protože mu nemohla pohlédnout do tváře. Z nejhoršího se dostala až druhý rok na jaře.

Všechny tyto dosud neznámé podrobnosti vyšly najevo díky nové životopisné knize Barbary Leaming s názvem Jacqueline Bouvier Kennedy Onassis: Nevyřčený příběh, jehož části byly publikovány v časopisu Vanity Fair.

Svěřila se knězi

Navštívila dokonce kněze, otce Richarda McSorleyho. Tomu řekla, že je vnitřně mrtvá a že si myslí, že jejím dvěma dětem bude bez ní na světě lépe. „Pokud si vezmu život, potkám se s Johnem v nebi?“ zeptala se šokovaného kněze.

Přečtěte si
popocatepetl
1. 9. 2015 • 07:55

Jeho majetek byl asi poslední, co ji zajímalo. Je dávno známé, že měla panickou hrůzu, že v Americe zabijí i její děti, i když ona i děti měly stále ochranku a tajné služby za zády. Věřila, že když bude někde hodně daleko, budou v bezpečí. Majitel soukromých ostrovů a obřích jachet se jí z hlediska bezpečí zdál asi jedinou nadějí. Moc rádi se asi neměli, pro Onassise to byl čistě podnikatelský tah, jeho dcera ji nenáviděla a možná jí z života dělala větší peklo než ochranka s tajnými službami a on svou svatbou dohnal málem k smrti Mariu Callas.

matylda-rut
20. 9. 2014 • 22:30

Jenže Džekínka se svěřovala irskému farářovi Josephovi Leonardovi, tyto dopisy se našly teprve letos.

ejvm1712
20. 9. 2014 • 16:38

Džekýnka je dvacet let po smrtii a nějaká blba o ní píše pejčoviny jen aby zbohatla.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.