Taliánská trikolora podle Kateřiny Gajové
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
150 g celozrnné pšeničné mouky
10 g čerstvého droždí
olivový olej
1 balení mozarelly
strouhaný parmezán
strouhaný sýr provolone
čerstvou bazalku
4 sušená rajčata
cherry rajčata
bazalkové pesto
sůl
rukolu nebo polníček na ozdobu
V 100 ml vody rozmícháme droždí a vlijeme k mouce. Přidáme lžíci oleje, případě vodu a zpracujeme nepříliš lepivé těsto. Necháme hodinu kynout na teplém místě. Plech potřeme olejem a prsty na něj roztáhneme těsto, aby bylo co nejtenčí. Potřeme pestem, poklademe natrhanou mozzarellou, nastrouhaným provolone a parmezánem, polovinami cherry rajčátek a sušených rajčat a bazalkou. Pečeme při 210 – 220°C asi 12 – 15 minut (sýr by neměl zezlátnout). Před servírováním ozdobíme čerstvým polníčkem nebo rukolou.