Mrkvový beránek podle Evy Gálové!

Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 100 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 4 lžíce tuku
- ¾ balíčku prášku do pečiva
- 150 g hrubé mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 200 g strouhané mrkve
- 1 šálek rozinek
- rum
- mléko
- bílou a hnědou čokoládovou polevu
- tuk a hrubou mouku na formu
Do zadělávací mísy dáme obě mouky s práškem do pečiva a promícháme, přidáme cukr, vejce, tuk a strouhanou mrkev. Opět promícháme a pomocí mléka vytvoříme středně husté těsto. Vmícháme rozinky, které jsme předem namočili do rumu. Těsto vlijeme vymazané a vysypané formy, přiklopíme a pečeme necelou hodinu. Po vychladnutí beránka polijeme bílou polevou, tmavou uděláme oči a čumáček.