Čočka se suflé z uzeného masa podle Romany Rubášové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 balíček předvařené čočky
- 1 cibuli
- olej nebo sádlo
- 250 g rajčat
- sůl
- mletý pepř
- citronovou šťávu
Na suflé:
- 50 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 100 ml mléka
- 200 g vařeného uzeného masa
- 2 vejce
- 50 ml smetany
- máslo a strouhanku na vymazání mističek
Osvědčené rychlovky: Špagety s mletým masem a omáčkou podle Ivany Bartuškové
Celý článekZ másla a mouky uděláme jíšku a přilijeme za stálého míchání mléko, provaříme a mícháme, aby se neudělaly pucky, odstavíme a vmícháme sůl, pepř, žloutky, smetanu a rozmixované nebo velmi najemno nakrájené maso, nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků a směs vlijeme do máslem vymazaných a strouhankou vysypaných mističek na suflé. Mističky vložíme do malého pekáčku s vodou a pečeme cca 40 minut.