Citronové rohlíčky podle Evy Přecechtělové!

Citrónové rohlíčky (Foto ara)
16. prosince 2016 • 05:00
Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 400 g hladké mouky
- 250 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 3 žloutky
- šťávu a kůru z ½ citrónu
Na krém:
- 250 g másla
- 6 lžic cukru
- 1 vejce
- šťávu z ½ citronu
Na polevu:
- 300 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce horké vody
Vypracujeme těsto a necháme přes noc v chladničce uležet. Na druhý den přes folii vyválíme a vypichujeme rohlíčky. Pečeme cca 6 – 7 minut ve středně vyhřáté troubě. Na krém vyšleháme vejce a cukr dohusta ve vodní lázni. Změklé máslo vyšleháme a postupně do něj zašleháme vychladlou vaječnou hmotu. Závěrem vmícháme citronovou šťávu. Na polevu vymícháme uvedené suroviny. Cukroví slepujeme krémem a poléváme polevou. Zdobíme dle fantazie.