Vínové cukroví podle Veroniky Poláčkové!
Vínové cukroví (Foto ara)
14. prosince 2016 • 05:00
Nebaví vás péct stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 500 g hladké mouky
- 250 g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 2 lžičky mleté skořice
- 1 sáček prášku do pečiva
- 280 g másla
- 1 vejce
- 6 lžic červeného vína
Na krém:
- 200 g másla
- 2 lžíce kakaa
- čokoládovou polevu
Z uvedených surovin zpracujeme na vále vláčné těsto, které necháme v chladu odležet. Z odleželého těsta si vyválíme plát silný cca 3 mm a vykrajovátky vykrajujeme tvary, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a v troubě vyhřáté na 170 °C pečeme 8 – 10 minut. Připravíme si krém – máslo pokojové teploty vyšleháme, přidáme prosáté kakao a opět vyšleháme. Vychladlé tvary slepujeme kakaovým krémem a ozdobíme dle fantazie čokoládou.