Perníkový flapjack podle Kateřiny Gajové!
Perníkový flapjack (Foto ara)
7. listopadu 2016 • 05:00
Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 100 g pomletých ovesných vloček
- 100 g datlí
- 1 lžíci šťávy z nastrouhaného zázvoru
- 1 lžíci perníkového koření
- med na doslazení
- 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 1 hrst rozinek
- 1 hrst nasekaných vlašských ořechů
- 1 lžička kakaa nebo karobu
- 50 g hořké čokolády
- 1 lžíce sójové smetany
Sladké dobroty: Nepečený pudinkový řez podle Ivany Bartuškové
Celý článekDatle předem namočíme do vody, pak je rozmixujeme. Postupně přiléváme vodu, v níž se namáčely, dokud nedostaneme hladkou kaši. Smícháme s vločkami, kořením, zázvorovou šťávou, hrozinkami a oříšky, kokosovým olejem a kakaem. Dosladíme medem podle chuti a rozetřeme do formy vyložené papírem na pečení, vrstva může být silná i 3 cm. Necháme odležet přes noc. Druhý den těsto nakrájíme na tyčinky a potřeme čokoládovou polevou vyrobenou z rozpuštěné čokolády smíchané se sójovou. Uchováváme v lednici, vydrží až týden.