Dýňová polévka podle Boženy Peřinové!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 600 g oloupané dýně hokkaidó
- 4 mrkve
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíci másla
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 cibuli
- sůl
- mletý pepř
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- 3 stroužky česneku
- 100 ml smetany ke šlehání
- 2 krajíce chleba na krutonky
Restujeme asi 2 minuty, pak zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přidáme zázvor. Vaříme asi 20 minut. Ke konci vaření přidáme prolisovaný česnek. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Nakonec přilijeme smetanu. Podáváme s chlebovými krutonky.