Guláš pod bramborovou čepicí podle Ivany Černé!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
800 g zadního hovězího masa
500 g cibule
1 velkou červenou papriku
mletou sladkou papriku
2 chilli papričky
hovězí vývar
olej
sůl
mletý pepř
majoránku
šťávu ze sterilovaných loupaných rajčat
150 ml červeného vína
4 stroužky česneku
Na pyré:
500 g brambor
sůl
horké mléko
bylinky (saturejka, majoránka, tymián…).
Hovězí maso kuchyňsky upravíme a nakrájíme na kostky. Do hlubší nádoby dáme rozehřát olej, přidáme všechny pokrájené cibule a restujeme je dohněda barvy. Přidáme prolisovaný česnek a pokrájené hovězí maso, aby se zatáhlo. Přidáme červenou pokrájenou papriku, mletou papriku, rajskou šťávu, chilli papričky, čerstvě mletý pepř. Podlijeme hovězím vývarem a vínem. Dál vše dusíme doměkka a víno necháme odpařit. Nakonec vsypeme čerstvou majoránku, podlijeme ještě podle potřeby a dál dusíme až do vysmahnutí guláše. Přidáme podle potřeby sůl, pepř a ještě chvíli promícháme.
Oloupané brambory uvaříme, scedíme a necháme asi 3 minuty odkryté. Pak je dobře rozmačkáme, vložíme je zpět do hrnce a zalijeme horkým mlékem. Dobře promícháme, aby pyré bylo nadýchané. Přidáme nasekané bylinky. Horké pyré nalijeme na guláš a dáme zapéci do vyhřáté trouby, dokud nezrůžoví.