To je maso: 11 slavných ve spárech baletek! Gott, Postránecký, Neckář, Brodský... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

To je maso: 11 slavných ve spárech baletek! Gott, Postránecký, Neckář, Brodský...

Karel Gott má s Antonií Zacpalovou dceru Dominiku.
Karel Gott má s Antonií Zacpalovou dceru Dominiku. (Foto: Aha! - ara)

Jsou štíhlounké, mají ladné pohyby a vzbuzují v mužích touhu chránit je. Baletky a tanečnice! Jejich křehké kráse podlehla i celá řada slavných mužů, počínaje Karlem Gottem (75) a mladičkým hercem Radúzem Máchou (27) ze seriálu Cesty domů konče. „Jejich postavy dostanou totiž každého chlapa,“ říká Radúz nadšeně o baletkách. Herci Karlu Augustovi (†62) se láska k baletce stala dokonce osudnou… Jak dopadly ostatní lásky slavných mužů k baletkám?

Karel Gott (75) a Antonie Zacpalová (78)
Jak dlouho spolu byli: Nežili spolu.
Společné děti: dcera Dominika (41)
Tanečnice z Hudebního divadla v Karlíně si mladý zpěvák všiml v roce 1972 při natáčení medailonu pro televizi. Při písničce Lady Carneval mu dělala »křoví«. Po natáčení si zpěvák odvezl krásnou baletku k sobě domů a tu noc počali Karlovu nejstarší dceru Dominiku. Milostný románek tím ale pro našeho Slavíka skončil, na svou dceru se přišel podívat až po půl roce a před veřejností ji dlouho tajil.

Václav Postránecký (70) a Helena (66)
Jak dlouho spolu jsou: 46 let
Společné děti: syn Vilém a dcera Lucie
„Zamiloval jsem se na první pohled, ona tančila například s Janou Křečkovou, která si vzala Mildu Kopeckého. Její maminku jsem požádal o dceřinu ruku. Pochválil jsem jí nudle s mákem, které právě vařila. Ona mi je pak dlouho dělala, jenže já jsem je přitom vůbec nemusel,“ svěřil se herec.
Miloš Kopecký (†73) a Jana (70)
Jak dlouho spolu byli: 30 let
Společné děti: dcera Barbora
Seznámili se při natáčení parodie Limonádový Joe aneb Koňská opera. Když si Jana herce brala, netušila nic o jeho krutých depresích. Přesto pak vydržela jeho zoufalé stavy, hovory o sebevraždě i následné nevěry. Prostopášný herec se k ní pokaždé vracel. „Byl to po jeho boku krásný život,“ napsala Jana do vzpomínkové knihy. Po smrti Miloše zůstala sama. Urnu s popelem má stále u sebe doma.
Václav Neckář (70) a Jaroslava (73)
Jak dlouho spolu jsou: 42 let
Společné děti: syn Vašek (39)
Poznali se při angažmá v Plzni, vzali se v roce 1974 a jsou spolu dodnes. Jarka musí jezdit pravidelně na dialýzy, a tak s ní Vašek obětavě vstává ráno a doprovází ji k sanitce. „V mládí jsem hodně tancoval. Mám k tanci silný vztah doteď, jen už to nejde úplně jako zamlada. A pohled na baletku je přece úchvatný,“ říká zpěvák o své ženě nadšeně.
Vlastimil Brodský (†81) a Bíba (92)
Jak dlouho spolu byli: 9 let
Společné děti: syn Marek (55)
Manželství na první pohled plachého herce a půvabné baletky zničila Bróďova slabost pro krásné ženy. „Kamarádka mi přišla říct, že Bróďu viděla v cukrárně s jednou členkou souboru. Dala jsem mu k večeři krůtu, a zatímco jedl, vzala jsem mu klíče od bytu a od auta,“ vzpomíná paní Bíba na rozchod s bývalým mužem. A pro podle ní muži milují baletky? „Balet je dřina. Proto jsou ženy, které se mu věnují, dobré do nepohody. Všechno vydrží. Většinou taky dosahují vysokého věku, protože mají díky tanci dobrou fyzičku,“ tvrdí Bíba Brodská. I ve svém věku je stále soběstačná, plná elánu a dobré nálady. „Celý život jsem cvičila a sportovala. Jistě i to přispělo k mému duševnímu a fyzickému stavu.“ Josef Vojtek (49) a Jovanka (35)
Jak dlouho spolu jsou: 6 let
Společné děti: syn Adam (2)
Šušká se, že Pepa si vybírá tanečnice proto, že je má po ruce v divadle. Pořád jen pracuje a partnerky proto hledá okolo sebe v muzikálech. Nejprve se zamiloval do Libušky Haraštové, která už předtím byla manželkou Daniela Hůlky a s níž má syna Matyáše (7). Tu pak opustil kvůli Jovance Skrčeské a od jejich svatby v roce 2010 už seká dobrotu. Místo milostných výbojů plánuje se ženou dalšího potomka.
Pavel Liška (42) a Kristýna Boková (33)
Jak dlouho spolu byli:  8 let
Společné děti: syn Šimon (8)
Jejich láska vzplanula jako pochodeň a vypadalo to, že vydrží navždy. „Potkali jsme se, zamilovali, měli dítě. Já byla praštěná, naivní holčička, on blázen. A dva blázni dohromady, to prostě nejde,“ říká dnes herečka a tanečnice o manželství s Pavlem Liškou. I když tvrdí, že neumí používat ženské zbraně, hned po rozvodu si našla nového partnera. „Okouzlit muže, kterému se líbíte, není těžké,“ přiznala.
Radúz Mácha (27) a Marta Drastíková (28)
Jak dlouho spolu jsou: Chodí spolu 3 roky.
Společné děti: Zatím nemají.
Pohledný herec ze seriálu Cesty domů je do své baletky zamilovaný až po uši. Na svatbu a založení rodiny si ale připadá ještě mladý. A proč podle něj tak letí na baletky? „Jejich ladné pohyby, bezchybné držení těla a dokonale vytrénovaná postava dostane téměř každého chlapa. Konkrétně ta moje vyzařuje navíc obrovský vnitřní půvab, kterému nelze odolat,“ vyznal se Radúz.
Lubomír Lipský (91) a Věra (†77)
Jak dlouho spolu byli: 55 let
Společné děti: dcera Tatjana (65) a syn Lubomír (†40)
Pro baletky prý neměl slabost pouze on, ale i jeho bratr Oldřich (†52) a kolegové. „Moje budoucí žena byla tanečnicí v Divadle satiry, kde účinkovala společně se čtyřmi kolegyněmi. Jak čas běžel, umělci si baletky postupně rozebrali. A každý prý si vzal tu nejhezčí. První jsem se oženil já, potom si vzal Harry Macourek sestru mé manželky, následoval brácha a nakonec mistr zvuku. Ta pátá, skutečně nejhezčí, nakonec emigrovala. Možná ze strachu, aby nedopadla jako její kolegyně,“ vzpomíná Lubomír Lipský.
Daniel Hůlka (46) a Libuše (33)
Jak dlouho spolu byli: 2 roky
Společné děti: Nemají.  
Pro tanečnice měl charismatický zpěvák slabost vždycky. Jeho čtyřletý vztah s tanečnicí Adélou Šeďovou (40) ztroskotal na zpěvákových nevěrách, po ní se zamiloval do další ladné krásky Lenky Bílkové (35), aby nakonec řekl v roce 2002 své ano Libušce Haraštové po měsíční známosti. Stejně jako láska rychle vzplála, tak rychle skončila. Necelé dva roky po svatbě se manželé rozvedli. Důvod? Zpěvákovy zálety!
A Karel Augusta...toho láska k baletce zabila!
Karel Augusta je zřejmě jediný, kdo si kvůli tanečnici zničil život. Herec se zakoukal do baletky Dagmar jako ženatý. Začal kvůli ní pít. Chtěl zhubnout, aby se své nové lásce líbil, a hlad zaháněl bílým vínem. Na nátlak okolí se potom podrobil protialkoholní léčbě, ale nebyla úspěšná. Když bylo herci nejhůř, stejně se vrátil ke své manželce Aleně. Zemřel u ní doma na selhání ledvin.



Autor:  ben,dos,hoh

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.