Dosud nezveřejněno: Rychtář po smrti Ivety vysvětloval, proč nezabránil sebevraždě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Dosud nezveřejněno: Rychtář po smrti Ivety vysvětloval, proč nezabránil sebevraždě!

Josef Rychtář připustil, že smrti své ženy mohl zabránit.
Josef Rychtář připustil, že smrti své ženy mohl zabránit. (FTV Prima)

Pouhé tři dny po smrti Ivety Bartošové (†48) promluvil Josef Rychtář (56) o tom, že tušil, že jeho manželka chystá něco hrozného. Záznam se nakonec nikdy na veřejnost nedostal. Každopádně víme, co řekl!

Josef Rychtář přiznal, že našel několik dnů před sebevraždou Ivetin dopis na rozloučenou, ale nic neudělal. Stejně jako když Iveta zmizela s Macurou do Itálie, mluvil o tom, že »něco« podcenil. „Tam už možná jsem podcenil signál něčeho zvláštního. Tam už jsem možná měl jednat jinak. Já jsem dokonce řekl, že mě tento dopis opravňuje k tomu, abych zavolal na psychiatrii. Aby sem přijel lékař, protože toto normální člověk nenapíše.“ prozradil vdovec, kterého prý ale následně Iveta přesvědčila, že je jí dobře a že nikam volat nemá.

"Ona mi řekla, že bude brát depresiva (Josef asi myslel antidepresiva - pozn. redakce), které by jí měly pomoct. A moji nabídku, že pozvu lékaře, to striktně odmítla, že do žádné nemocnice nechce," vysvětloval Rychtář s tím, že mu Iveta řekla: "Ty bys mě tam nechal, oni mě tam zavřou, já z toho mám strach, já prostě do nemocnice nepůjdu." A Josef ji poslechl. "Já jsem ji miloval a věřil jsem tomu, že mi řekla, hele, to přešlo, to už není, nech to být, já se cítím v pořádku," obhajuje se vdovec.

Po čtení těch zarážejících slov vás nejspíš napadne, jak se mohl někdo, kdo našel dopis na rozloučenou, spokojit s tím, že mu pisatelka řekne, že už je jí lépe. Iveta Bartošová v té době rozhodně nemohla být psychicky v pořádku! Další otázkou je, proč dopis uschoval, když mu Iveta řekla, že ho má zničit. Tajemstvím také zůstává, proč na dopis dopsal vlastní rukou datum. Čekal snad, že se mu jednou bude hodit?

Přečtěte si
6010
22. 5. 2014 • 09:04

Na Rychtáře by byl slabý každý, kor Iveta.Vyhodila ho dveřmi a vlezl dovnitř oknem.Jí by tenkrát zachránil jedině nějaký borec, který by ho zmlátil jako psa.

6010
22. 5. 2014 • 09:02

Rychtář je mazaný jako liška.Má vše velice dobře promyšlené.A dědictví se nevzdá, proč by si jí jinak bral? Jedině z vypočítavosti.Ale holt netušil, co ho s ní čeká za trable, tak byl rád, že to ona sama vyřešila.To si ještě "užijeme" těch tahanic o kde co.On není z těch, co udělají tečku za vším a vzdají se všeho.On né.

binddy
21. 5. 2014 • 20:55

Souhlasím s vámi a ještě k tomu telefonátu s Macurou.To,že si volali by mně ani tak nepřekvapilo jako to,že Rychtář se s ním bavil jako s kamarádem,byl vstřícnej,přátelskej a se vším souhlasil. To vůbec není jeho styl,i kdyby měl Macura pravdu,tak Rychtář by ho poslal do prde.. ale rozhodně by si nenechal od něho radit.Takže podle mně taky je to aliby.Už když si spojím ten dopis na rozloučenou,kde napsal to jiné datum.Já si naopak myslím,že ho opravdu napsala v den smrti,protože se tam něco ráno stalo a proto tam dopsal ten datum o čtyři dny dřív než ho ukázal novinářům,aby nevyšlo najevo,že se něco to ráno stalo,stačilo aby jí po hádce nebo napadení řekl ať si skočí třeba pod vlak a už neotravuje.

binddy
21. 5. 2014 • 20:34

Máte pravdu je to možný, protože Rychtář mu na to odpověděl,že si tu maccu sežene sám přes internet,ale ona existuje léčivá a krmná,tak už ji nedával Rychtář buď žádnou nebo mohl objednat tu krmnou,protože tomu nerozumněl.

hejhej
21. 5. 2014 • 14:22

dotomax: Když někomu chybí argumenty, začne nadávat, stejně jako primitiv Rychtář.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.