Provalilo se po letech: Hanzlík škemral o roli v Zemanovi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Provalilo se po letech: Hanzlík škemral o roli v Zemanovi!

Jaromír Hanzlík v komedii Jak utopit doktora Mráčka
Jaromír Hanzlík v komedii Jak utopit doktora Mráčka (Foto Aha! – Pavel Machan, ara)

Málokdo ví, že v seriálu 30 případů majora Zemana si chtěl mermomocí zahrát v té době už velmi populární Jaromír Hanzlík (65). Režisér Jiří Sequens (†85) ho však nechtěl!

Oba se velmi dobře znali. Rok před natáčením Zemana totiž Sequens obsadil Hanzlíka do detektivního filmu Pokus o vraždu. Herec v něm ztvárnil poručíka Bendu, a tak se úplně nabízelo, že by si mohl zahrát také ve 30 případech majora Zemana.

Hanzlík si dokonce v době příprav seriálu Sequensovi o roli řekl. Potkali se v divadelním klubu, Jaromír měl možná trochu víc upito, a tak to zkusil,“ prozradil Nedělnímu Aha! zdroj ze zákulisí Divadla na Vinohradech. A dodal: „Jenže Sequens ho nechtěl. A také mu to řekl!“ O důvodech odmítnutí můžeme jen spekulovat, protože jeden z aktérů tohoto setkání už je šest let po smrti a druhý se k tomu odmítá vyjadřovat.


Mladý a neodbytný

Na majora Zemana byl Hanzlík nejspíš mladý, v době natáčení mu bylo teprve 26 let a navíc vypadal jako »ucho«. A na roli Zemanova parťáka – poručíka Stejskala už měl režisér vyhlédnutého Ladislava Mrkvičku (75), který je o šest let starší než Jaromír, takže se více hodil k Vladimíru Brabcovi (79). Nejen věkem, ale i typově…

Na place se Sequens a Hanzlík setkali až po dlouhých dvanácti letech. Režisér si na mladého neodbytného herce z Vinohrad vzpomněl a obsadil ho do jedné ze tří hlavních rolí historického muzikálu Dva na koni, jeden na oslu.





Přečtěte si
bibs_7
17. 2. 2014 • 18:53

No tak ak toto bolo skemranie, tak tuna niekomu uz parádne drbe. Zrejme tomu senilnému dedeckovi, co tutu prihodu vytiahol. Chcel zrejme strapnit Hanzlika, ale strapnil jedine sam seba.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.