Hvězda filmu Líbáš jako Bůh Kamila Magálová: Figuruje ve spisech StB! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Hvězda filmu Líbáš jako Bůh Kamila Magálová: Figuruje ve spisech StB!

Kamila Magálová s Marií Poledňákovou
Kamila Magálová s Marií Poledňákovou (Profimedia.cz)

Slovenská herečka Kamila Magálové, kterou si režisérka Marie Poledňáková vybrala pro své komedie Líbáš jako Bůh a Líbáš jako ďábel, má tajemnou minulost. Šla po ní totiž Statní bezpečnost.

Jméno Magálové se objevilo na portálu Svazky.cz, kde je k dispozici evidence osob, které byly v hledáčku StB. Herečka však o svém minulosti odmítá mluvit a nikdo neví, co ji se Státní bezpečností spojuje.

Podle deníku Nový Čas je však nezpochybnitelné, že jde právě o ni. Sedí datum narození i její rodné příjmení. „Databáze jen odkazuje na archívy a svazky, aby bylo zřejmé, o kom vlastně jsou. Jsou v nich lidé, které Státní bezpečnost nějakým způsobem donutila ke spolupráci, nebo i ti, kteří spolupracovali sami. Jsou tam ovšem i lidé, kteří byli pronásledováni,“ řekl deníku koordinátor webu Svazky.cz Stanislav Penc.

Při pátrání po minulosti Magálové ovšem došlo ke komplikacím. Její svazek se nenachází ve slovenském Ústavu paměti národa, ale patrně v Česku, kde k němu však nemají cizinci včetně Slováků přístup.



Přečtěte si
ivoadler
29. 6. 2013 • 16:24

Magálová mi jako herečka nikdy neimponovala a že byla nějak zapletená s StB? Kdo z umělců nebyl? Jde jen o to jak. To by se mělo vysvětlit.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.