Vášnivá bába Kropáčková z Kameňáku: Chlapa jsem neměla už 30 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vášnivá bába Kropáčková z Kameňáku: Chlapa jsem neměla už 30 let!

Anna Vejvodová jako Kropáčková
Anna Vejvodová jako Kropáčková (Foto ara)

»Kameňáky« (2003 – 2005) Zdeňka Trošky (59) vydělaly více než sto milionů korun! Přesto už se dalšího pokračování nedočkáme. Zkrachovalý producent Jiří Pomeje (48) se snažil přesvědčit režiséra, aby do toho šel i počtvrté. Marně…

Nezabralo ani to, že byly zajištěny finanční prostředky. „Peníze byly na stole. Pomejeho kamarád Pavel Pásek mi nabízel 19 milionů, ale se mnou to ani nehnulo. Chtěl je vysázet ihned před mýma očima. Ne, ne, ne,“ stojí si za svým režisér. My jsme opět pátrali po největších perličkách a zajímavostech, které natáčení provázely…


»Nesnesitelná tchýně« zemřela brzy po natáčení

Otravnou tchýni Lea Kohna měla původně hrát Helena Růžičková (†67). Jenže ta už v té době byla tak vážně nemocná, že by ji nezvládla. Dostala tak alespoň menší roli zelinářky, která z čočky věštila budoucnost. Bylo to vůbec naposledy, co se před kamerou objevila. „Premiéry druhého dílu, ve kterém hrála, se už bohužel nedožila,“ povzdechl si Troška.

Postavu tchýně tak nakonec svěřil do rukou herečky Evy Tauchenové (†79). I tu ale trápily zdravotní problémy. Paradoxně právě ve třetím díle, kdy na tom byla nejhůře, dostala největší prostor. Vše ale zvládla s bravurou a nedala na sobě nic znát. Necelé tři roky po natáčení zemřela. Zradilo jí srdce. „Evička měla obrovský smysl pro humor, navzdory špatnému zdravotnímu stavu nás vždy dokázala rozesmát,“ prozradila její »kameňáková dcera« herečka Hana Čížková (59).


Kropáčková si přišla pro autogram a dostala roli

Starou Kropáčkovou, která znásilňovala mladé muže, ztvárnila Anna Vejvodová (87). Jak už to tak bývá, k roli se dostala obrovskou náhodou. „Šla jsem nakupovat a najednou proti mně pan Troška. Hned jsem po něm chtěla autogram. Podepsal se mi, i když zrovna chvátal na metro. Ještě mi stačil říct, že přesně takovou babču hledá do filmu. Vzal si číslo, a že se prý ozve,“ uvedla Vejvodová. „Mávla jsem rukou a říkala si, to víš, že jo, to ti tak budu věřit. Za pár měsíců mi ale opravdu zavolal. Myslela jsem si, že je to jen nějaká legrace,“ dodala s úsměvem.

Samotná postava s ní ale nemá nic společného. „Chlapa jsem neměla třicet let, pannou jsem byla do jednadvaceti a v Kameňáku zmermomocňuju mladé kluky,“ pohoršovala se naoko maminka čtyř synů. Jeden z nich je Oldřich Vejvoda, který spoustu let pracoval jako zahraničí zpravodaj pro Československou televizi.


Andresíková hrála v krutých bolestech

Velkou smůlu měla herečka Jana Andresíková (71), která si zahrála bláznivou lady. Těsně před natáčením druhého dílu měla ošklivou bouračku. „I když mne tahle práce s mým milovaným Zdeňkem Troškou velice bavila, dvojky jsem se holt musela vzdát. Zdenda to udělal tak šikovně, že mne nechal vypadnout z okna,“ prohlásila herečka. Ve trojce už ale nemohla chybět. „To mi bylo zase šitý na tělo, protože tam běhám v obvazech a o berlích. Obvazy byly půjčené, ale berle moje. Dávala jsem se v tu dobu právě dohromady, no tak jsem štábu alespoň ušetřila za rekvizity,“ dodala s úsměvem. 

Kameňáky v číslech

  • První díl v kinech navštívilo 417 932 diváků, výdělek činil: 34 miliony korun.
  • Druhý díl v kinech navštívilo 438 256 diváků, výdělek činil: 34,5 milionu korun.
  • Třetí díl navštívilo v kinech 514 589 diváků, výdělek činil: 35 milionů korun.


Přečtěte si
koukol1234
28. 3. 2013 • 07:50

Ať už netočí tyhle sračky - to se hodí tak jedine do hospoy k pivu a to musí být člověk úplně ožralý aby se zasmál

janouch62
27. 3. 2013 • 21:01

Jestli se při tom rozjela jako po tom,,Modrém prameni,,tak se nedivím.Ještě do toho ta protéza a dílo je dokonáno

hillaarkaa
27. 3. 2013 • 17:30

Stejnak zkrachovalého vejpitku Polívku a mohou to spolu oslavit Ten v tom má ještě státní dotace,šikula

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.