Tajemství Karla Voříška: Spolupracoval s StB?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tajemství Karla Voříška: Spolupracoval s StB?!

Karel Voříšek má tajemství...
Karel Voříšek má tajemství... (Dalibor Puchta)

Moderátora Karla Voříška sledují na televizní obrazovce statisíce diváků. Ti ovšem netuší, že jeho minulost vede až ke Státní bezpečnosti!

V 80. letech Voříšek předsedal Socialistickému svazu mládeže a podle serveru Aktuálně.cz úzce pracoval s komunistickou tajnou službou. Odhaluje to kniha popisující propojení vysokých škol s režimem. Komunisté na nich měli své informátory a Voříšek mohl být jedním z nich.



„Existují příklady studentů zapojených do stranických či svazáckých struktur, od nichž StB informace čerpala dlouhodobě, např. student vědeckého komunismu a historie a zároveň předseda fakultního SSM Karel Voříšek, který informoval StB mj. o kauzách, které řešil jako předseda SSM, a o "problémových", např. věřících studentech," píše se v knize "Náměstí Krasnoarmějců 2. Učitelé a studenti FF UK v období normalizace".



Podle autorů knihy byl Voříšek veden jako důvěrník a nemusel tak mít s StB podepsanou smlouvu. Karel Voříšek však jakoukoliv spoluprácí s tajnou policií odmítá. „Mám čisté svědomí i čisté lustrační osvědčení," uvedl pro Aktuálně.cz moderátor, který byl od roku 1984 členem KSČ.





Autor:  cam

Přečtěte si
2alsata
14. 11. 2012 • 23:12

docela dobře sprostý výmysl. Jestliže "důvěrník STB" nebyl nikde evidován, tak to můžu tvrdit o komkoliv, kdo je třeba někde na výsluní. Když budu všivák, tak o něm napíšu takovou sprostou pomluvu a nadělám mu trochu problémů.

atramka
14. 11. 2012 • 14:47

presne tak

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.