Včerejší Televizní noviny byly nepříjemnou zkušeností pro moderátorku Emmu Smetana. V přímém vstupu se nešťastným způsobem přeřekla a z reportáže se tak stala fraška.Zpět na článek
Chcete-li se zapojit do diskuse, přihlaste se prosím.
Na smrt nenávidím počešťování cizích, ženských příjmení.
Z africké sprinterky Ammely Nu se tak stává Ammela NuOVÁ, z francouzské herečky Mireille Darc se stane Darková, ze zpěvačky Mireille Mathieu... to už se ani netroufám domyslet.
Ale zpátky domů.
To, že se Tereza Robinson nejmenuje RobinsonOVÁ chápu a ctím.
A děkuji za to.
Není pak možné napsat, že se něco přihodilo Tereze RobinsonOVÉ, ani Tereze RobinsonĚ.
Pokud jde ovšem o moderátorku Emma Smetana, je to trošku zapeklitější.
Emma je dcerou češky a čecha a narodila se v Čechách.
Smetana je krásné čeké slovo, podobně jako p.r.d.e.l., nebo h.r.d.l.i.č.k.a. (ještě mě napadá "kovadlina")
Proto si myslím, že správně by text článku měl znít:
"Trapas Emmy SmetanY" (nikoliv Emmy Smetana), dále pak "bylo to zkušeností pro Emmu SmetanU" (nikoliv Emmu Smetana) !
Tedy aspoň pokud redaktoři kulturního deníku Aha! také - jako já - úspěšně "absolvovali" základní devítiletku.
Budu vděčný za Vaše názory.
Prosím - pokud možno - inteligentní.
Děkuji a hezké svátky.
G.
Na smrt nenávidím počešťování cizích příjmení. Je to stupidní a absolutní nerespektování cizích jmen. Ze sprinterky Ammola Nu se tak stává Ammela NuOVÁ
(nebo jste to snad vy osobně, slečno Emmo?, nezbývá tedy, než doufat, že na této "cestě" nás tato nepříjemné pocity vzbuzující rádobymoderátorka nebude prudit dlouho a vydá se na jinou, pro ni - při jejím v médiích v dostatečné míře avizovaném vzdělání - jistě daleko perspektivnější cestu. Zázemí na to má.
ale při sledování zpráv v čt a tím nemyslím jejich obsah což je vzhledem k politikům samozřejmé,ale také z češtiny Petroviče,Hrubeše,Jendy plašana,Slukové,Augustové,Niklové a dalších.Proti nim jsou komentátoři na Nově a Primě daleko lepší.
Tak k té kráse-tuctovka,mládí-možná Po informacích o jejích příbuzných mi vše došlo .Ale narozdíl od jiných kariéristek se nemusela v rámci ucházení o místo tak ponížovat,však to známe
Afekt a přebujelé ambice z té slečny jen kapou. Jedna věc je hezký ksichtík, druhá celkový dojem - a v celkovém dojmu je to prostě nepříjemnej puchejř.