Aukce celebrit - o chvíle s Aquilerou nebo Duchovnym nebyl velký zájem, za večeři s aranžérem výloh zaplatil zájemce milion! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Aukce celebrit - o chvíle s Aquilerou nebo Duchovnym nebyl velký zájem, za večeři s aranžérem výloh zaplatil zájemce milion!

Ani večeře s vnadnou Christinou Aquilerou nebyl dostatečný důvod pro milionový dar charitě. Den s aranžérem výloh ano.
Ani večeře s vnadnou Christinou Aquilerou nebyl dostatečný důvod pro milionový dar charitě. Den s aranžérem výloh ano.

Večeře se zpěvačkou Christinou Aquilerou nebo hercem Davidem Duchovnym? Natáčecí den s Hughem Jackmanem? Proč ne? Nabízela to charitativní aukce, do níž se zapojily i hvězdy. Ty však jen zalapaly po dechu, když se dozvěděli, že jejich nabídka není tak lákavá, jako ta, jíž do dražby vložil manhattanský aranžér výkladů.

Ten se stal překvapivým vítězem dobročinné akce na pomoc životnímu prostředí. Z ní se vytěžilo zhruba milion dolarů (asi 20 milionů korun). V dražbě pořádané online nabízela celá řada celebrit na prodej nějaký tematický zážitek - od účasti na natáčení, přes VIP vstupenky až po večeři ve dvou. Všechny ale překonal právě aranžér Simon Doonan z luxusního newyorského obchodu Barneys, který vytváří jeho legendární sváteční výloh.

Do dražby, která skončila ve čtvrtek, se zapojil například herec Hugh Jackman, zpěvačka Christina Aguilera, tenista John McEnroe, herec David Duchovny či herečka Candice Bergenová.

Doonamem poskytnutá prohlídka přes rameno při práci, večeře a dárkové karty v hodnotě 5000 dolarů (asi 100 000 korun) vyletěla z vyvolávací ceny 8000 dolarů na mnohonásobných 60.000 dolarů (1,2 milionu korun). Tím překonal všechny.

Například den s Jackmanem během natáčení jeho nového filmu Real Steel vynesl jen 8000 dolarů. Mnohem méně než byla uváděná hodnota 20.000 dolarů.

Autor (ex, ČTK)

Foto ara

09.05.2010, 06:00

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.