VIDEO Jak včera Paroubkova ČSSD překroutila fakta... ODS má komando! Pravda: Paroubkovi lidé sestříhali video, aby se jim hodilo do krámu... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

VIDEO Jak včera Paroubkova ČSSD překroutila fakta... ODS má komando! Pravda: Paroubkovi lidé sestříhali video, aby se jim hodilo do krámu...

Jiří Paroubek
Jiří Paroubek (ara, video Youtube.com)

ODS si cvičí komando smrti, stejné jako měl ČEZ. Součástí bojového výcviku je střelba, hod granátem a zneškodňování výbušnin. Tyto šokující informace včera oznámil poradce Jiřího Paroubka a volební manažer ČSSD Jaroslav Tvrdík a neváhal použít přirovnání k nacistické straně NSDAP. Záhy ale vyšlo najevo, že vše je lež a ČSSD jen účelově překroutila fakta. Paroubek si tak jen pár dnů před volbami uřízl pořádnou ostudu.

Když včera volební manažer ČSSD Tvrdík vítězoslavně oznamoval, že odhalil bojové komando ODS, mělo to jeho straně zajistit definitivní triumf před nadcházejícími volbami. „Skupinky příslušníků Modrého týmu s bojovým výcvikem srovnatelným s obávanými komandy ČEZ útočí na pokojná setkání ČSSD,“ konstatoval někdejší ministr obrany Tvrdík.

Jejich úkolem prý mělo být narušování mítinků socialistů. Pak spustil video, které mělo jeho slova potvrdit. Na čtyřicetivteřinovém záznamu se skutečně proháněli příznivci ODS se zbraní v ruce, stříleli po sobě a zneškodňovali bombu. Co už Tvrdík nezmínil, bylo, že Paroubkova ČSSD záběry sestříhala tak, aby budily dojem, že se jedná o bojový výcvik.

Jaroslav Tvrdík

Pravda je tak jiná a zřetelně usvědčuje ČSSD ze lži. Podobná akce sice proběhla, ale byla jen součástí setkání členů Modrého týmu (sympatizantů ODS), které se konalo 17. dubna ve Stodu u Plzně. Kromě nevinné adrenalinové zábavy, jejíž součástí byla i airsoftová bitva (hra, při níž se střílí plastovými kuličkami), ze které je i většina sestříhaných záběrů ČSSD, absolvovali účastníci akce i diskuse s představiteli ODS, ukázku práce záchranářů nebo lezení po umělé stěně. Ty se ale socialistům příliš do krámu nehodily. „Vyzýváme Jaroslava Tvrdíka, aby se omluvil všem členům Modrého týmu za nehorázný a zcela nepřijatelný příměr k praktikám nacistické NSDAP,“ prohlásil mluvčí ODS Martin Kupka.

Do voleb zbývají ještě necelé čtyři týdny a podobných lživých nesmyslů bude zřejmě přibývat.

Kliknutím zvětšete

Výcvik komanda ČEZ

Modrý tým ODS

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.