Sanitka 2 se vrací - Bude stát 150 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sanitka 2 se vrací - Bude stát 150 milionů!

 (Aha! – David Kundrát, ara)

PRAHA – Legendární seriál Sanitka se po mnoha spekulacích asi opravdu vrací! Režisér původní ságy o doktorech a řidičích z pražské záchranné služby Jiří Adamec (61) to přiznal v dnešním předtočeném pořadu Pressklub Frekvence 1. Jenže nebude to levné – cenu odhaduje na 150 milionů korun. Pomůže mu jeho favoritka na post ředitelky České televize Jana Bobošíková?

Adamec, který se rozešel s televizí Nova a nebude pro ni již natáčet seriál Pojišťovna štěstí, má tak pro Sanitku 2 konečně volné ruce. „Jsme teď ve fázi hledání finančních prostředků. Při vědomí toho, jak technicky náročné by natáčení bylo, si dokážu představit, že náklady na pokračování Sanitky by se pohybovaly okolo 150 milionů korun,“ svěřil se Adamec.

Adamec pro deník Aha! dodal, že se můžeme těšit nejen na hlavního hrdinu doktora Janderu, ale i další oblíbené tváře původní Sanitky.

„Janderovi bude přes šedesát let, podle toho se bude odvíjet jeho role v seriálu. Původní protagonisté Sanitky byli k našemu návrhu natočit pokračování vstřícní, takže pokud se povede sehnat peníze, mohou se diváci těšit znovu na Pavla Zedníčka, Zlatu Adamovskou a další hrdiny. Jen postava Jiřího Bartošky nám bohužel již dříve v seriálu zemřela a pan Vinklář jako ředitel záchranné služby se pokračování nedožil,“ dodal Adamec, který by seriál zřejmě natočil pro Českou televizi.

Kliknutím zvětšete

Sanitka

  • Seriál se natočil v roce 1984 a vzniklo celkem 11 dílů.
  • Scénář původní ságy napsal Jiří Hubač, který už se seriály skončil. Psával každou hodinovou epizodu jako samostatnou hru a hrál si s psychologií postav.
  • Materiály Hubačovi tajně sbíral Jindřich Fairaizl, vyhozený za normalizace z televize.
  • V původní Sanitce je první dynamická, akční podívaná té doby. Kameraman Juraj Šajmovič točil ruční kamerou přivázaný na stupátku sanitky.
  • Jeden z dílů inspiroval pád letadla v Suchdole.
  • Když zemřela postava lékaře Jiřího Bartošky, zavládl celonárodní smutek.
Slavné postavy seriálu

Kliknutím zvětšeteJaromír Hanzlík (61)
lékař Vojtěch Jandera
Naposledy hrál v Pojišťovně štěstí JUDr. Krásu po boku Kateřiny Brožové, ovšem v seriálu zemřel. Roli v Sanitce 2 by zřejmě neodmítl, pokud by na jeho roli bylo dost peněz. Zatím ale nabídku nedostal. „Adamec mi jen cosi naznačil,“ řekl Hanzlík.

Kliknutím zvětšeteEva Hudečková (60)
lékařka Eva Dolejšová
„Postava Evy měla bohatou dějovou linku, jenže cenzoři bez milosti vyhodili asi polovinu natočených obrazů,“ vzpomíná Hudečková, která se v pokračování už asi neobjeví. S hraním skončila a působí jako spisovatelka a scenáristka.

Kliknutím zvětšeteZlata Adamovská (50)
Eliška Šimáčková
Tichá jemná Eliška byla svého času idolem mužů. Nyní Adamovská hraje trochu drzou a sarkastickou doktorku Páleníkovou v Ordinaci v růžové zahradě. Taková by mohla být i v Sanitce 2.

Kliknutím zvětšetePavel Zedníček (59)
řidič sanitky Fanda
Hraje v Divadle Kalich a v červnu začíná točit film Dům U Zlatého úsvitu. Už dříve se nechal slyšet, že by v Sanitce 2 chtěl hrát. „Byl bych rád. Kéž by!“ stýská se Zedníčkovi.

30.5.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.