Vousáči z Texasu se řítí k nám! ZZ Top zahrají v Praze! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vousáči z Texasu se řítí k nám! ZZ Top zahrají v Praze!

ZZ Top (uprostřed).
ZZ Top (uprostřed).

PRAHA – Další hudební pochoutka se chystá pro české milovníky tvrdých kytarových riffů. Do Česka má namířeno americká bluesrocková legenda ZZ Top. Trojice charismatických vousáčů, jejichž hudba se pohybuje od syrového blues a jižanského rocku až po tvrdý hardrock, začíná své evropské turné 26. května v pražské Tesla areně.

»Zízáči« se těší velké přízni rockových fanoušků. Jejich koncerty jsou nabité energií, plné dunivého rytmu a skvělé kytary. Za dobu své existence ZZ Top vydali 14 studiových a řadu živých alb. Jsou unikátní i tím, že doposud nezměnili svou sestavu, takže do Česka dorazí v původním obsazení, tedy kytarista Billy Gibbons , baskytarista Dusty Hill a bubeník Frank Beard.

ZZ Top, tedy »nevousatější rockeři na zeměkouli«, spatřili světlo světa v texaském Houstonu už v roce 1969. Ve svých počátcích byli ovlivněni starými bluesmany jako byli Muddy Waters, John Lee Hooker či Freddie King. První album, plné tvrdého blues vydali už v roce 1971. Trojice brázdila koncertní sály nejprve po Spojených státech a později vyrazila do celého světa. Svými energickými koncerty si ZZ top vybudovali respekt fanoušků i kritiky, ale teprve vydáním alba Eliminator z roku 1983 (prodáno přes 20 milionů) docílili i velkého komerčního úspěchu. V 80. letech přidali do své hudby i syntezátory a komerční nádech na sebe nenechal dlouho čekat. V poslední době však své dřevní fanoušky uklidnili a vrátili se k poctivému syrovému blues plnému hardrockové energie. Na takové ZZ top se mohou těšit i jejich věrní posluchači v Praze.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.