Jak Čechy baví sex s partnerem? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jak Čechy baví sex s partnerem?

Heidi Janků
Heidi Janků (Aha! – Dalibor Puchta, Marek Pátek, Hana Kalvachová Foto pro Aha! – Petr Škvrně, Marie Votavová, Věra Knedlhancová, Marcela Tolašová, Eva Panošová, Robert Heč)

PRAHA – Láska, zamilovanost a sex! Tak začíná většina vztahů Čechů a Češek. Jenže… Vydrží jim kvalitní sex s dlouhodobým partnerem? A co dělat v případě, že nás po dvou, pěti nebo deseti letech omrzí chuť na milování?

Láska, zamilovanost a sex! Tak začíná většina vztahů Čechů a Češek. Jenže… Vydrží jim kvalitní sex s dlouhodobým partnerem? A co dělat v případě, že nás po dvou, pěti nebo deseti letech omrzí chuť na milování?

Jakmile podle psycholožky Kateřiny Hollé zjistíme, že nás přitahují jiní muži či ženy a »ten náš/naše« nikoliv, znamená to, že jsme ve vztahu něco zanedbali. Partner či partnerka nás přitahují v momentech, kdy jsme uvolnění, vnímáme vzájemnou důvěru, a když si jeden druhého vážíme. Pokud v nás ale začnou narůstat pocity, že ten druhý dělá něco jinak, než jsem si »já« o něm vytvořil ve vlastních představách, začneme ho považovat za špatného. Jen těžko lze očekávat, že nás bude přitahovat.

Jak z toho ven? „Opustit partnera je krátkozraké. Je pravděpodobné, že i s novým objevem zajedeme do starých kolejí,“ říká psycholožka Kateřina Hollá z projektu www.sexualne.cz.

Podle odborníků je lepší zrevidovat představy a očekávání. „Váš partner nikdy nebude ten »správný podle vás«. Bude takový, jaký je. S jeho zvyky, přáními, touhami, způsobem jednání. Pokud začnete investovat energii do toho, abyste ho poznali, místo nucení a přesvědčování, jak a co má podle vás dělat, možná ve vztahu objevíte nové rozměry a přitažlivost se opět vynoří.“

Pan Úžasný, paní Úžasná...

Proč se nám najednou zdá muž či žena, které náhodně potkáme, lepší než náš dlouholetý protějšek? „Je to tím, že se s nimi vidíme omezenou dobu, a mají tak možnost vytvořit o sobě obraz jen takový, jaký oni sami chtějí,“ říká psycholožka Hollá. Muž či žena, s nimiž sedíme dvě hodiny v kavárně, budou působit jinak než ti, s nimiž řešíme placení složenek apod. „Pokud jsme navíc ve vztahu nespokojeni a potkáme někoho nového, získáme prostor si ho zidealizovat.“

Anketa Aha! A co vy, baví vás sex s partnerem?
  1. Jak dlouho jste vdaná/ženatý či jak dlouho žijete se svým partnerem?
  2. Přitahují vás sexuálně i jiní muži/ženy než je váš partner/ka?
  3. Baví vás sex s vaším partnerem/kou?

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.