Čuník se zamiloval do husy! ...a další neuvěřitelná přátelství zvířat | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Čuník se zamiloval do husy! ...a další neuvěřitelná přátelství zvířat

Jistě jste už mnohokrát slyšeli slovní spojení »rvou se jako psi a kočky«. Občas je to samozřejmě pravda, ale jinak tohle tvrzení trochu pokulhává. Poměrně často najdete ve světě zvířat přátelství, kterému byste nejspíš nevěřili.


Prase se tulí k huse, tele dování se psem, kotě se pošťuchuje s kuřátkem. A těch příkladů je mnohem víc...

Prase a husa

Tihle dva nemají jména. Ovšem manželé Tomanovi, na jejichž farmě v jihočeském kraji podařená dvojka bydlí, už přemýšlejí nad tím, že jim budou říkat Laurel a Hardy podle známé dvojice komiků. „Jsou jako ti dva. Jeden pěkně vypasený, druhý malý a hubený. Plán je, že skončí na pekáči. Ale jestli budou s tímhle přátelstvím pokračovat, bude to těžké. Jsou jako dva zamilovaní puberťáci,“ říká paní domu.

Kliknutím zvětšeteKotě a motýl

Když se koťata učí lovit, jejich obětí se často stává různý hmyz, především motýli. Jsou velcí, je na ně hezky vidět a jsou krásně barevní. Za pár dní by tahle scéna asi skončila trochu jinak, ale teď je kotě ještě příliš malé, lovecký pud ho zatím nenutí ulovit všechno, co se pohne.

Kliknutím zvětšetePes a tele

Tohle tele má asi nějakou fixní ideu, že je ve skutečnosti německý ovčák. Betty, jak se fenka německého ovčáka jmenuje, neustále pronásleduje a pokouší se s ní hrát.

Kliknutím zvětšeteKočka a sova

Přátelství kočky Ronnie z farmy Billingsů z americké Nebrasky je také zvláštní. „Ronnie vyleze na půdu a pak tam se sovou spolu sedí a zírají dolů,“ vypráví pan Billings. „Nevím, proč to dělají, asi se spolu cítí dobře.“ Možná si prostě sdělují zážitky z lovu.

Kliknutím zvětšeteKotě a kuře

V očích tohoto koťátka už je vidět lovecká jiskřička. Kuře ale může být v bezpečí. Kotě si se svým loveckým instinktem zatím neví rady.

Kliknutím zvětšeteZabiják a krysa

Bojová plemena jsou prý zabijáci, kteří roztrhají všechno v okolí. Kříženec bullteriéra Snatch z anglického Bristolu ale tuhle větu nepotvrzuje. Ví totiž, že Mickey, domácí krysa dcery manželů Brownových, je mazlíček a ne oběd.

Kliknutím zvětšeteKočka a pes

Každý všední den, přesně v půl šesté večer, čekají takhle pes Rolf a kočka Britney na svou paničku, až se vrátí z práce. Že by tahle dvojka uměla hodiny?




Kliknutím zvětšeteKachna a králík

Mláďata jsou všechna stejná. Nelámou si hlavu s ničím, co není k snědku. Jako tahle kachnička. Klidně se povozí na hřbetě králíka a ještě se u toho tváří, že tak to má přece být!


Kliknutím zvětšeteŽába a šnek

Tahle drobná žabička si k cestování nezvolila zrovna nejrychlejší prostředek. Aspoň si ale moc neublíží, kdyby náhodou spadla.


Autor: (mik)
Foto Profimedia.cz

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.