Český unikát - Pivo pro alergiky! Pomáhá i při vysokém tlaku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Český unikát - Pivo pro alergiky! Pomáhá i při vysokém tlaku!

Fotografie
Fotografie (internal)

OSTRAVA – Čeští pivovarníci uvařili unikátní pohankové pivo! Napít se ho nemusí bát už ani lidé s alergií na lepek, kterým i jediný lok »klasického« piva způsobuje vážné zdravotní problémy.

Čeští pivovarníci uvařili unikátní pohankové pivo! Napít se ho nemusí bát už ani lidé s alergií na lepek, kterým i jediný lok »klasického« piva způsobuje vážné zdravotní problémy.

Tradiční surovinu, slad, totiž nahradila pohanka. „Snažili jsme se nabídnout pivo všem, kteří bojují s rozšířeným civilizačním onemocněním, tzv. celiakií, tedy vrozenou alergií na obilnou bílkovinu lepek,“ vysvětluje sládek Václav Baron z pivovaru v Ostravě-Zábřehu.

Nové pivo je vzhledem k vysokému obsahu bílkovin kalné. Látky obsažené v pohance navíc účinně pomáhají např. při křečových žilách a vysokém krevním tlaku. „Jde jen o devítistupňové pivo, tedy lehké. Říkáme mu doslova »fitness« pivo,“ dodává sládek Baron s tím, že vaření a scezování pohankového piva trvá 48 hodin, což je skoro čtyřikrát déle než u normálního piva. Další postup je prý totožný s výrobou klasického ležáku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.