Odborníci šokují - Muži už nechtějí sex! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Odborníci šokují - Muži už nechtějí sex!

Čtyři z pěti Čechů, kteří o sex vůbec nestojí, se milují, protože se to „musí“.
Čtyři z pěti Čechů, kteří o sex vůbec nestojí, se milují, protože se to „musí“. (Aha! – Marek Pátek, Martin Hykl, David Kundrát, Josef Mašek, Profimedia.cz)

PRAHA – Spánek místo žhavého sexu! Podle britských sexuologů dává čím dál větší množství mužů středního věku přednost delšímu spánku před milostnými hrátkami s partnerkou. Za nezájmem o sex stojí stres, deprese a hodně práce.

- Problémy mají chlapi mezi 30 – 50 lety
- Pohlavní styk mají, »protože se to musí«
- Říkají, že je to nebaví a nic jim to nedává

Podle výzkumu společnosti Relate přibylo od začátku nového tisíciletí 40 procent mužů, kteří kvůli nechuti se milovat vyhledali pomoc odborníka. Typickým mužem, který má tento problém, je ženatý třicátník až padesátník.

Zatímco před deseti lety ale muži chodili za sexuologem kvůli problémům s erekcí, dnes se svěřují s tím, že jim sex prostě nic neříká a nebaví je.

„Zajímavé je, že i když se muži do milování nechce a tvrdí, že sex nepotřebuje, čtyři z pěti pacientů stejně mají pravidelný pohlavní styk. Ne proto, že by chtěli, ale proto, že se to podle nich musí,“ popsal přední český sexuolog Petr Weiss.

Za nezájmem se milovat stojí velmi často právě dlouhé hodiny strávené v práci a z toho pramenící stres. Hřebíčkem do rakve milostného života je i nedostatek spánku a nadbytečná kila. U obézních mužů se totiž nejen vytrácí zájem o sex, ale zhoršuje se i pohyblivost, kvalita erekce, a tím i sebevědomí.

Sex? Jedině pod vlivem!

Bez alkoholu a drog se při sexu neobejdeme. Odborníci zkoumali sexuální život lidí od 16 do 35 let a přišli s šokujícím závěrem. Třetina mužů a téměř tolik žen si myslí, že když pijí alkohol, budou mít sex lepší a častější. Více než čtvrtina mladých konzumentů kokainu zase věří, že droga sexuální styk prodlouží a postará se i o neobvyklé sexuální praktiky. Popíjení alkoholu má velký vliv i při prvním pohlavním styku. Pod vlivem alkoholu tak podle vědců přichází o panenství až polovina dívek už před 16. narozeninami.

Největší sexuální problémy

Rok 1998

  • poruchy erekce
  • problémy s homosexualitou a transsexualitou
  • neschopnost ženy dosáhnout orgasmu

Rok 2008

  • naprostý nezájem o sex
  • problémy párů, které chtějí sex v rozdílném množství
  • závislost na sledování pornofilmů
  • zájem jednoho z partnerů o neobvyklé sexuální praktiky

ANKETA

PRAHA – Podle studie sexuologů a terapeutů stále vyšší počet mužů středního věku si raději pospí, než by se věnovali sexu. Stěžují si na to, že jim sex nic nedává. Jaké mají zkušenosti české a slovenské ženy? Zeptali jsme se jich:

A co vaši chlapi? Také odmítají sex?

Kliknutím zvětšeteAndrea Verešová (27)
modelka
„Takovou teorii určitě nepotvrdím. Naopak, jak mohu potvrdit, tak můj manžel se rozhodně radši nevyspí. A s jarem je to u nás ještě daleko silnější.“

Kliknutím zvětšeteZuzana Belohorcová (32)
moderátorka
„To je individuální. Je ale důležité, aby se partneři věnovali sexu, jen když mají oba chuť a náladu. Není podstatné mít ho každý den a nutit se do něj.“

Kliknutím zvětšeteEva Čerešňáková (22)
modelka
„S přítelem takové zkušenosti nemám, spíš já jsem ta, jež někdy kvůli únavě dá přednost raději spánku. S jarem u nás sexuální apetit vzrůstá i po letech soužití.“

Kliknutím zvětšeteMagda Endrštová (36)
„Já tuhle zkušenost mám. Přítel celý den pracuje venku, klidně i v dešti, a večer už mu tělo neslouží. Dost mě to mrzí.“

Kliknutím zvětšeteJana Bassová (55)
„Je to opravdu možné. Slyším tenhle názor od kamarádek ze všech stran.“

Kliknutím zvětšeteLucie Kárníková (33)
„Já si naopak myslím, že jsou na tom hůř kluci pod třicet. Zajímají je jen počítače a televize. Já mám naštěstí staršího muže.“

Kliknutím zvětšeteŠtěpánka Kovařovicová (40)
„Hodně to záleží na sexuálním apetitu. Každý to má jinak, ale určitě se najdou lidé, kterým sex moc nechybí.“

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.