Stella Zázvorková, hvězda našeho DVD - Měla být první prezidentkou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Stella Zázvorková, hvězda našeho DVD - Měla být první prezidentkou!

Stella Zázvorková se i díky roli ve filmu Anděl na horách stala hereckou legendou.
Stella Zázvorková se i díky roli ve filmu Anděl na horách stala hereckou legendou.  (- Profimedia)

PRAHA – Populární zimní komedie Anděl na horách, kterou vám již ve středu přinášíme v Edici filmů na DVD se stala v českých domácnostech nesmírně populární! Může za to nejen ústřední komediální dvojice Jaroslav Marvan – Josef Kemr, ale i herečka Stella Zázvorková (†83), která se dokonce měla stát první československou prezidentkou!

„Na jaře 1968, kdy už byla fenomenální herečka veřejnosti velmi dobře známá, se po odstoupení prezidenta Novotného hledal nový kandidát na hlavu státu. A z úst vysokoškolských studentů čím dál tím více zaznívalo jméno právě herečky Zázvorkové,“ přiznal jeden historik. Stella tak měla nevelkou možnost se na Hradě ubytovat, nicméně její šance na zvolení přerušil vpád vojsk Varšavské smlouvy.

Možná je to dobře, protože Zázvorková i v následujících letech znamenala pro český film i pro divadlo neuvěřitelný přínos. Na svém kontě má přes dvě stě filmových i jevištních rolí. Z těch nejoblíbenějších zmiňme alespoň babičku Kolji ve stejnojmenném filmu, vynikla také jako Majerová v Arabele, či po boku Jaroslava Marvana ve filmu Anděl na horách. Tento snímek vám přinášíme již ve středu a společně s deníkem Aha! si jej na pultech novinových stánků můžete koupit jen za 45 korun!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.