Pohlreichův vzkaz mladým klukům: Nevěřil bych, že to řeknu, ale... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Pohlreichův vzkaz mladým klukům: Nevěřil bych, že to řeknu, ale...

Zdeněk Pohlreich má nejraději kuře na paprice.
Zdeněk Pohlreich má nejraději kuře na paprice. (Marek Pátek)

Vždy byl upřímný! A drsný šéfkuchař Zdeněk Pohlreich (60) v tom pokračuje. Tentokrát se obul do současné mládeže. Mimo jiné kvůli vojně.

„Nevěřil bych, že tohle někdy řeknu, ale dnešním mladým klukům by ten rok vojny prospěl. Srovnali by je tam do latě a udělali z nich chlapy,“ prohlásil Zdeněk. A ještě jedna věc mu na mladých vadí.

„Jsou většinou líní a nebaví je pracovat! A to se týká i gastronomie. Práce vyšla trošku z módy. Lidi by prostě rádi přeskočili tu dobu, kdy se musí dělat, jenže ono to v té gastronomii nejde,“ řekl Zdeněk a zavzpomínal na své začátky.

„Když já jsem chodil do učení, tak v sedm byl nástup, vstávačka tedy v šest. Pak na nás mistr Rytina řval, jak se to všechno má vařit, a když jsi byl blbej a neznal recept, byl jsi jasnej u nádobí nebo na cibuli. Tak jsme si dali pozor všichni, že jo,“ dodal Pohlreich.

Na video se Zdeňkem Pohlreichem se podívejte zde:

Video se připravuje ...




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.