Kdy nejvíc souložíme? V květnu a červnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kdy nejvíc souložíme? V květnu a červnu!

V Česku se loni v květnu souložilo ostošest. A je to znát! Letos se narodilo nejvíc miminek za několik posledních let.
V Česku se loni v květnu souložilo ostošest. A je to znát! Letos se narodilo nejvíc miminek za několik posledních let.

PRAHA – Loňský květen byl podle statistiků opravdu měsícem lásky! Češky a Češi se v soukromí za dveřmi ložnic v žádném případě nenudili. „Celý květen jsme zřejmě promilovali a naše šikovnost nyní přinesla ovoce,“.


● Je nás nejvíc za posledních 10 let!
● Malí Češi se rodí jak o závod!

PRAHA – Loňský květen byl podle statistiků opravdu měsícem lásky! Češky a Češi se v soukromí za dveřmi ložnic v žádném případě nenudili. „Celý květen jsme zřejmě promilovali a naše šikovnost nyní přinesla ovoce,“ usmívá se gynekolog Pavel Mráz nad čísly, která ukazují na rostoucí porodnost v Česku. Za první tři letošní měsíce se totiž narodilo o 2200 dětí víc než za stejné období loňského roku! A největší počet miminek byl počat právě loni v květnu a červnu…

Zvyšující se porodnost a cizinci, kteří se k nám přistěhovali, zachraňují Českou republiku před vymřením. Od ledna nás je nejvíc za posledních deset let, přesně v zemi žije 10 306 700 lidí! Miminek se narodilo celkem 26 900, a pokud naše šikovnost vydrží, za celý rok 2007 se narodí více než 110 000 dětí. Loni přitom přišlo na svět jen 105 800 novorozenců.

Kromě toho, že se nás víc rodí, tak i méně umíráme. „V prvním čtvrtletí zemřelo 26 600 lidí. To je o 325 osob méně, než kolik se narodilo,“ vypočítává Kryštof Zeman z Českého statistického úřadu. Nejvíc nás stále kosí nemoci srdce a cév jako srdeční infarkty a mozkové mrtvice. Druhé místo v úmrtnosti má na svědomí obávaná rakovina!

Stejně jako přibývá miminek, stoupá i počet dvojic, které si řeknou na radnici »ano«. Od ledna do konce března si věrnost slíbilo 5300 párů, o 395 víc než před rokem. V některých českých městech bude ale brzy možná víc cizinců přistěhovalců než čistokrevných Čechů. Nejvíc lidí k nám přišlo z Ukrajiny, celkem 6700, z Vietnamu 2600 a ze Slovenska 2500 lidí.

Kdo zvedl porodnost?

Může za to Karel Gott, TV Prima a deník Aha!

PRAHA – Když se něco nedaří, vždycky se najde viník, na kterého se ukáže prstem. Ale co když se naopak daří? Kdo může za rostoucí porodnost v Česku? „Jednak to jsou silné ročníky ze sedmdesátých let, tedy Husákovy děti. Určitý podíl na zvýšené porodnosti má i Karel Gott, kterému se loni narodila holčička. Kliknutím zvětšeteA také televize a noviny, prsty ve zvýšené porodnosti má tedy i deník Aha!,“ říká gynekolog Pavel Mráz. Co všechno tedy způsobilo, že jsme se loni v květnu a červnu víc milovali a po devíti měsících se letos v únoru a březnu narodilo víc miminek?

Karel Gott
Národem milovanému zpěvákovi se loňský rok 30. dubna narodila dcera Charlotta Ella. „Určitě si nejeden pár řekl: Když může božský Kája, proč bychom nemohli my,“ vysvětluje doktor Mráz.

Lucie Bílá
V květnu loňského roku přiznala zpěvačka Lucie Bílá, že se pokusila o miminko pomocí umělého oplodnění. „Pomoc lékařů není nic špatného, pokud se nedaří početí přirozenou cestou, jak si stále lidé myslí,“ říká gynekolog Mráz.

Deník Aha!Kliknutím zvětšete
Stejně jako Lucie Bílá dal i deník Aha! naději spoustě neplodných párů. „Herečka Marcela Kyselová na vašich stránkách výtečným způsobem pravidelně popisovala svůj úspěšný boj o narození dvojčátek pomocí umělého oplodnění,“ říká doktor Mráz.

Reality show VyVolení
„Pořad ukazoval hodně intimností, spousty lidí se jistě nechali doma u obrazovek inspirovat i k tomu, co kamery neukázaly,“ říká svůj názor psycholožka Janina Krocková. Reality show VyVolení se vysílala loni na jaře…

Prso Dary Rolins a nahé fanynky
Na koncertu pro VyVolené ukázala Dara Rolins svá ňadra. V novinách se objevily fotky nahých fanynek pomalovaných národními symboly států, které se zúčastnily mistrovství světa ve fotbale 2006 v Německu. „Obnažené ženy jsou stimulem pro spousty mužů. Když vidí fotku v novinách, neřeknou si: Chci tu a tu zpěvačku v posteli. Vzpomenou si na manželku a doma si pak připraví hezký večer,“ vysvětluje doktor Mráz.

Mistrovství světa v hokeji a mistrovství světa ve fotbale
Televizní přenosy z loňského květnového MS v hokeji v Lotyšsku a červnového MS ve fotbale v Německu vynechal jen málokterý správný chlap. Aby mohli trávit čas u televize v obýváku nebo s kamarády v hospodě, museli si den předtím vyprosit volný večer u svých partnerek. „A jak jinak než hezkým společným večerem,“ směje se psycholožka Krocková.

Teplé počasí
„Vliv teplého a slunečného počasí na zamilovanost je prokázaný. Spoře oděné dívky na ulici nenechají v klidu žádného muže,“ vysvětluje sexuolog Radim Uzel.

Miminek ještě přibude!

Baby boom bude pokračovat podle odborníků i v příštích měsících. „V posledních letech se nejvíce dětí rodilo vždy v červenci a nepředpokládáme, že by se trend měnil,“ říká sociolog Jaromír Novák. Očekávaná červencová miminka byla počata loni v říjnu. Tehdy o svém dalším těhotenství poprvé promluvila herečka Veronika Žilková, televize vysílaly další série nekonečných seriálů, na Nově zpívali SuperStáři. „Říjen není považovaný za měsíc lásky, přesto počet početí bývá jedním z největších. Lidé si užili dovolenou a řeknou si: Teď je čas na miminko,“ vysvětluje důvod doktor Pavel Mráz.

Chcete miminko?
Chlapi, zapomeňte na slipy a saunu!
Hrozí vám přehřátí varlat!

Kliknutím zvětšetePRAHA – Snažíte se s partnerkou o miminko a stále to nejde? Za problémy u mužů mohou podle sexuologů často obyčejné slipy a pravidelné návštěvy sauny. Zkuste si dát pauzu, třeba to pak vyjde!

Plodnost mužů je totiž výrazně ovlivněna teplotou uvnitř šourku. „Varlata jsou v šourku kvůli tomu, aby byla v nižší teplotě než ostatní tělo. Uvnitř těla je teplota 37,5 °C, varlata potřebují o dva až tři stupně méně,“ vysvětluje sexuolog Karel Kočí.

Kvalita spermií je ovlivněna právě teplotou v šourku. „Když se mužské genitálie přehřívají, tvoří se méně spermií. Muži, kteří chodili do sauny několik měsíců, měli horší spermiogram. Dobrá zpráva je, že pokles množství spermií neoslabuje erekci a nemění ani chuť na sex. A horší kvalita spermií je pouze dočasná,“ říká doktor Kočí.

Teplotu mužského genitálu reguluje speciální sval. „Jeho činnost je vidět, když muž vstoupí do studené vody – sval stáhne varlata blíže k tělu, tím se jejich teplota zvýší. Naopak když je horko, sval se uvolní, varlata se dostanou dále od těla a jejich teplota klesne,“ popisuje sexuolog Kočí princip, jakým příroda zajistila, aby varlata neprochladla a nepřehřívala se. „Těsné slipy ale tuto funkci vyruší a v sauně úniku není,“ doplňuje doktor Kočí.


Autor: (wer)
Foto Profimedia.cz, Foto Aha! – Dalibor Puchta, Martin Pekárek

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.