Kajínek (56) rozdal stovky podpisů a fotek: Vadí lidem že je vrah?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Kajínek (56) rozdal stovky podpisů a fotek: Vadí lidem že je vrah?!

Brno, 25. května, 18:09 Jedna fotka, druhá fotka... Kajínek je teď asi nejfocenější člověk v Česku!
Brno, 25. května, 18:09 Jedna fotka, druhá fotka... Kajínek je teď asi nejfocenější člověk v Česku! (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan)

Před 23 lety dostal u soudu doživotí za dvojnásobnou nájemnou vraždu a pokus o třetí, v pondělí pak prezidentskou milost. Jen co vyšel z kriminálu, se Jiří Kajínek (56), který nyní žije v Brně, stal celebritou. 

Stačilo sledovat Kajínka, jak si sednul na lavičce v parku v bněnské čtrti Bystrc a počítat. Jeden, druhý, třetí... Během půl hodiny si mu řeklo o společenou fotku a případně podpis sedm lidí! Vlastně skoro každý, kdo šel kolem.
O stošest pózuje všude, kam přijde, v nákupních centrech, dokonce i na úřadech. „Za celou dobu jsem neslyšel negativní reakci. Jak v Praze, tak ani teď v Brně. Ani nepočítám, kolik lidí mě zastaví. Sto? Já fakt nevím,“ řekl Aha! Kajínek.

Že byl soudem označen za vraha, nevadí. „Řada lidí mi naopak řekla: Vy nejste vrah! Samozřejmě byl rozsudek, že jsem byl odsouzený za vraždu, ale lidi, kteří mají mozek v hlavě a nastudují si ten případ, musí říct, že ten rozsudek je podivný. Oni nemusí říct, že jsem nevinný, ale já se setkávám s reakcemi – vy jste nevinný, my jsme o tom přesvědčeni!“ vyprávěl Kajínek, který se k mordům nikdy nepřiznal.
V Brně mu majitel jedné restaurace nabídl oběd zdarma, v Praze byl dokonce pozván na projížďku lodí. „Když přijdete z toho šíleného prostředí věznice, kde se lže, lidé jsou nechutní, samé intriky, podrazy, tohle je něco hrozně milého,“ popisoval Aha!.
Ze všeho mu jde hlava kolem. „Byl jsem dvacet let na samotce. Tam jenom ležíte, sedíte, píšete, čtete, hodinu můžete cvičit, nebo jít na hodinu na procházku, kde jste sám. Je toho teď strašně moc. Mám teď i problém vyspat se,“ přiznává muž, který bydlí u své přítelkyně.

Celebritou se stal především díky útěku z Mírova – nejstřeženější věznice Česka. „Chtěl jsem na svůj případ upozornit. Kdybych tehdy neutekl, asi tu dnes nejsem,“ má jasno Kajínek a stále opakuje, že bude bojovat za očištění svého jména.

Doprovází ho přítelkyně Magda
Už když byl v Praze, doprovázela ho přítelkyně Magda G. (64). A stejně je tomu i v Brně, kde spolu nyní bydlí. Když bylo hezky, vyrazili na celý den ven. Stavili se v nákupním centru, zajeli natankovat i umýt auto. Kajínek si také koupil svůj první mobil.

Psycholožka: Pohádka tisíce a jedné noci
Fakt, že je středem pozornosti mu v jeho úsilí o očištění jména může prospívat. Výhodou je podle psycholožky Ludmily Čírtkové, že má za sebou nedokončený příběh. Funguje jako seriál, vzbuzuje touhu dozvědět se, jak to vůbec dopadne. „Zájem o něj by tedy nemusel ještě dlouho utuchat. Je to taková Pohádka tisíce a jedné noci. Díky svému příběhu neztratil kontakt s realitou za zdmi věznice. Je stále živý a pokračuje i teď, když je na svobodě,“ vysvětluje psycholožka.

Na video s Kajínkem se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
3. 6. 2017 • 00:04

gurke hm, tohle vypadá jakoby inteligentně a pokud to řekl někdo ze slavných, pak měl nejspíš inspirační nouzi a blábolil, aby zaplácnul nějakou díru. Já nejsem národ, vrahy a zloděje nemiluju a nemiluju ani blbce

-bello-
2. 6. 2017 • 23:54

Odseděl 23 let, to se přece dává za vraždy, jenže on byl souzen v době , kdy tady byly nájemné vraždy jak na pochodu, tak se dávaly i exemplární tresty. Máme blbé zákony.Když je někdo za kriminální čin odsouzený , neměl by ve vězení z toho profitovat, prodávat svůj příběh.A to on dělal .Měl by tady fungovat " Son of Sam Law " ---

lesnismes
28. 5. 2017 • 02:43

Samozrejme ze vadi ze je prezident stara,zla bezcharakterni pavlacova stekna ktera i kdyz vi ze je jiz mnoho let z kondice a ani ta hlava uz moc nepracuje,tak se zoufale a krecovite snazi drzet u moci.Ze se ten starej hnat jenom trochu nestydi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.