Troška dotáčí novinku: Kasovní trhák léta? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Troška dotáčí novinku: Kasovní trhák léta?

Režisér Zdeněk Troška
Režisér Zdeněk Troška (Falcon)

Zbrusu nová rodinná komedie Zdeňka Trošky s názvem Strašidla by se v kinech měla objevit 18. srpna. Tvůrci se přitom netají, že se inspirovali trikovými komediemi jako Dívka na koštěti nebo Jak utopit doktora Mráčka.

O co půjde? O osvědčený scénář propojení světa pohádek s tím naším, podobně jako třeba v legendární Arabale. Rodinka hejkala Huga si doposud žila poklidným životem ve staré vile na okraji města. Když však jeden z úředníků zjistí, že se zde už po léta neplatí nájem, rozjede se pořádné tóčo! 

Ve filmu se blýsknou taková jména jako Tereza Kostková, Václav Postránecký, Jiří Dvořák, Petr Nárožný, Tereza Bebarová nebo Vladimír Polívka.

„Při psaní scénáře mám představu určitého typu postavy. A pak si procházím jmény herců a hereček a ‚obsazuju‘ si je v duchu do jednotlivých rolí, takže mám k jedné roli třeba pět jmen herců, kteří by ji mohli hrát. Vím, že všichni by ji zahráli skvěle, každý jinak, po svém, ale bezvadně. Je to ale čím dál těžší, protože skoro všichni dnes hrají ve všech televizních seriálech a navíc ještě zkouší v domovských divadlech a v dabingu, takže jsou časově nedostupní. Jak říkám, nejlepší je loutkový film – herce pověsíš na hřebík a kdykoliv ho potřebuješ, víš, kam sáhnout," okomentoval aktuální trable s obsazováním herců Zdeněk Troška.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.