Jirešová (38) o domácím násilí: Je to peklo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jirešová (38) o domácím násilí: Je to peklo!

Ivana Jirešová si je dobře vědoma, že domácí násilí je velkým problémem dnešní společnosti.
Ivana Jirešová si je dobře vědoma, že domácí násilí je velkým problémem dnešní společnosti. (Foto Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Pavel Machan, Marek Pátek, facebook.com, showpix.cz)

S manželem Viktorem Dykem (47), se kterým se právě rozvádí, naštěstí domácí násilí nezažila. Nicméně si umí dobře představit, jaké je to peklo.

Proto se rozhodla podpořit svou účastí kampaň cvičitelky Hanky Kynychové (47), která takové štěstí jako Jirešová neměla. Tour Pohyb pomáhá, na kterém Kynychová spolupracuje s Policií ČR má upozornit právě na problematiku domácího násilí, informoval web revue.idnes.cz.


„Domácí násilí je téma, o kterém se velmi málo mluví, a přitom se postupně dozvídáme, že se objevuje čím dál víc a to je hrůza. Nejhorší je, že mají bohužel české ženy i dost nízké sebevědomí a stydí se o takových problémech mluvit,“ řekla iDNES.cz Jirešová. Upozornila ale také na to, že v dnešní době jsou velkou výhodou mobilní telefony, na které lze případy ohrožování zaznamenávat. „Já bych právě ženám doporučila, aby si toho co nejvíc nahrávaly a fotily si všechno, aby měly co nejvíce důkazů, se kterými by se dalo pracovat,“ dodala.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.