Její Veličenstvo Iva Janžurová! No řekněte, neslušela by jí skutečná koruna? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Její Veličenstvo Iva Janžurová! No řekněte, neslušela by jí skutečná koruna?

Herečka působí, jako kdyby ji v žilách kolovala modrá krev.
Herečka působí, jako kdyby ji v žilách kolovala modrá krev. (Archiv Národního divadla)

Zatímco někteří herci jsou nuceni k odchodu ze Zlaté kapličky, Iva Janžurová (73) se nadšeně vžívá do role současné britské panovnice Alžběty II. „Všechno jsem podřídila práci na hře Audience u královny,“ přiznala sama herečka.

Kvůli náročné roli opustila Iva dokonce na čas seriál Doktoři z Počátků, kde hraje Emu a taky vnoučata od dcer Sabiny a Theodory si babičky tento březen příliš neužijí. „Je to těžká role, velice složitá, režie se ujala Alice Nellis, s níž pracuji často. Velice mi tomto představení záleží, jako ostatně vždycky, když mě čeká něco nového,“ přiznala Janžurová.

Královna Alžběta je magická. V roce 2006 vznikl britský životopisný film, kde panovnici ztvárnila skvělá herečka Helen Mirren (69). Získala za něj Oscara nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli! Třeba na Ivu Janžurovou čeká za Audienci také nějaké velké ocenění.

Autor:  hoh

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.