Cestujeme po Česku: Navštivte Nohavicovo Těšínsko | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Cestujeme po Česku: Navštivte Nohavicovo Těšínsko

Český Těšín a okolí nabízí spoustu míst k výletům.
Český Těšín a okolí nabízí spoustu míst k výletům. (Profimedia.cz, ara)

Slezsko mělo odjakživa trochu odlišný ráz než zbytek republiky. Místní mezi sebou stále mluví nářečím »po našymu«, které je směsicí češtiny, polštiny, slovenštiny a němčiny. Centrum regionu Český Těšín je město rozdělené státní hranicí. Jedna část leží v Česku, druhá v Polsku. »Vidím to jako dnes šťastného sebe / ženu a děti a těšínské nebe...« zpívá písničkář Jaromír Nohavica, který Těšín proslavil. Proč je těšínské nebe tak speciální? Je nejlepší přijet se přesvědčit na vlastní oči.

Přehrada Těrlicko

Ideální místo ke koupání. V blízkosti nádrže se nacházejí tři veřejné pláže, loděnice s půjčovnami loděk a sportovních potřeb. Největší atrakcí se stal vlek pro vodní lyžování, který je jediným zařízením svého druhu na Moravě a ve Slezsku.

Rozšířeno je zde rovněž rybaření a sportovní rybáření na mimopstruhové vodě, působí zde také mezinárodně úspěšný klub sportovního potápění.

Další tipy a zajímavosti viz fotogalerie.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.