Zaručené tipy od čtenářů! Rady pro pečení koláčů - Do těsta patří brambor | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zaručené tipy od čtenářů! Rady pro pečení koláčů - Do těsta patří brambor

Udělat správné těsto je věda.
Udělat správné těsto je věda. (Profimedia.cz)

Upéct pravou českou buchtu nebo sladký koláč by měla umět každá hospodyňka. Sice se říká, že chybami se člověk učí. Ještě lepší však je poučit se ze zkušeností ostatních. Pokud se chcete i vy podělit o triky do kuchyně, dílny či na zahradu, pošlete nám je na email aha@ahaonline.cz.

Upéct pravou českou buchtu nebo sladký koláč by měla umět každá hospodyňka. Sice se říká, že chybami se člověk učí. Ještě lepší však je poučit se ze zkušeností ostatních. Pokud se chcete i vy podělit o triky do kuchyně, dílny či na zahradu, pošlete nám je na email aha@ahaonline.cz.

  • Přeslazené těsto na koláč zachráníme, když do něho přidáme trochu jablečného octa nebo čerstvou citronovou šťávu.
    Ina Davídková, Praha 3
  • Koláče z kynutého těsta pečeme zprudka, při rychlém pečení zkypří. Buchty se pečou pomaleji, aby pěkně zčervenaly a nebyly uvnitř syrové. Vánočka a bábovka se peče při mírné teplotě trouby.
    Petr Tchoř, Hrochův Týnec
  • Hotovou bábovku se nám vždy podaří snadno vyklopit, když formu po vymazání tukem dáme na chvíli do ledničky, aby tuk ztuhl, a teprve pak ji vysypeme moukou.
    Patrik Sumec, Přerov
  • Kynuté buchty budou vláčnější, když do těsta nastrouháme jeden vařený brambor. Aby byly buchty křehké, potřete je hned po vytažení z trouby rozpuštěným máslem.
    Mária Rybárová,Veselí nad Moravou
  • Tvarohovou nádivku na koláče dáváme na těsto, které navrch poprášíme moukou. Jinak těsto od tvarohu zvlhne a nebude se dobře propékat.
    Stanislav Kočí, Bruntál
  • Aby se těsto nelepilo, dejte váleček před válením na 10 minut do ledničky.
    Rita Horáková, Havlíčkův Brod
  • Koláč či buchta bude po upečení nadýchanější, když do těsta těsně předtím, než je nalijeme do formy či na plech, vmícháme tři lžičky horké vody. Troubu nesmíme pak během pečení otevírat minimálně 20 minut.
    Martina Zárubová,Stráž pod Ralskem
  • Příliš tekutou nádivku, která z buchet vytéká, je třeba zahustit. Švestková povidla můžete zahustit strouhaným perníkem či piškoty, do tvarohové nádivky přidáme lžíci vanilkového pudinku a do marmelády lžičku škrobové moučky.
    Natálie Zowadová, Jablůnkov

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.