Zaručené tipy od čtenářů! Dnešní téma: Rady pro přípravu masa - Kuře polévejte pivem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zaručené tipy od čtenářů! Dnešní téma: Rady pro přípravu masa - Kuře polévejte pivem

Kuře polévané pivem bude mít křupavou kůrčičku.
Kuře polévané pivem bude mít křupavou kůrčičku. (Profimedia.cz)

V dnešním dílu seriálu dobrých rad vám přinášíme šikovné tipy, které uplatníte při přípravě masa. Pokud se i vy chcete podělit o své nápady a zkušenosti, posílejte nám je na email aha@ahaonline.cz. Dostanete honorář 200 korun.

V dnešním dílu seriálu dobrých rad vám přinášíme šikovné tipy, které uplatníte při přípravě masa. Pokud se i vy chcete podělit o své nápady a zkušenosti, posílejte nám je na email aha@ahaonline.cz. Dostanete honorář 200 korun.

  • Mleté maso bude šťavnatější a lépe se spojí, když do něj dáme syrovou nastrouhanou bramboru, cuketu nebo vařenou mrkev.
    Viktor Ruchlík, Uhlířské Janovice
  • Karbanátky budou zdravější a budou mít méně kalorií, pokud nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví.
    Johana Piwodová, Český Těšín
  • Maso na guláš bude velmi křehké a bude mít výraznější chuť, když do něj při dušení přidáte lžičku octa nebo trochu koňaku.
    Viktor Beránek, Praha
  • Maso do trojobalu obalujeme až těsně před smažením, jinak obal navlhne a při smažení odpadává.
    Tomáš Steinwald, Plzeň
  • Aby kuřátko bylo krásně křupavé, stačí ho během pečení párkrát potřít černým pivem.
    Alžběta Nováková, Nový Bor
  • Párátka či špejle z masového špízu snadno odstraníte, pokud je před vpíchnutím do masa potřete sádlem nebo tukem.
    Ivan Vidlák, Praha 10
  • Chcete-li mít řízky křupavé a šťavnaté, naskládejte je už usmažené do pekáčku, na každý položte kousek másla a na několik minut dejte »zapéct« do rozehřáté trouby.
    Alice Eliášová, Plaňany
  • Pokud vám pečená husa či kachna nechce zhnědnout, potřete ji po upečení směsí ze sójové omáčky a medu. Přestože je už měkká, vložte ji zpátky do trouby a krátce zapečte při vysoké teplotě.
    Kristýna Šťastná, Františkovy Lázně
  • Nedopečenou pečeni lze zachránit. Maso nakrájejte na užší plátky a ještě chvilku je povařte v omáčce nebo poduste v másle.
    Pavla Vlčková, Praha 7
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.