Zaručené tipy od čtenářů! Dnešní téma: Rady pro přípravu masa - Kuře polévejte pivem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 24. května 2025

Svátek slaví Jana, zítra Viola

Zaručené tipy od čtenářů! Dnešní téma: Rady pro přípravu masa - Kuře polévejte pivem

Kuře polévané pivem bude mít křupavou kůrčičku.
Kuře polévané pivem bude mít křupavou kůrčičku. (Profimedia.cz)

V dnešním dílu seriálu dobrých rad vám přinášíme šikovné tipy, které uplatníte při přípravě masa. Pokud se i vy chcete podělit o své nápady a zkušenosti, posílejte nám je na email aha@ahaonline.cz. Dostanete honorář 200 korun.

V dnešním dílu seriálu dobrých rad vám přinášíme šikovné tipy, které uplatníte při přípravě masa. Pokud se i vy chcete podělit o své nápady a zkušenosti, posílejte nám je na email aha@ahaonline.cz. Dostanete honorář 200 korun.

  • Mleté maso bude šťavnatější a lépe se spojí, když do něj dáme syrovou nastrouhanou bramboru, cuketu nebo vařenou mrkev.
    Viktor Ruchlík, Uhlířské Janovice
  • Karbanátky budou zdravější a budou mít méně kalorií, pokud nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví.
    Johana Piwodová, Český Těšín
  • Maso na guláš bude velmi křehké a bude mít výraznější chuť, když do něj při dušení přidáte lžičku octa nebo trochu koňaku.
    Viktor Beránek, Praha
  • Maso do trojobalu obalujeme až těsně před smažením, jinak obal navlhne a při smažení odpadává.
    Tomáš Steinwald, Plzeň
  • Aby kuřátko bylo krásně křupavé, stačí ho během pečení párkrát potřít černým pivem.
    Alžběta Nováková, Nový Bor
  • Párátka či špejle z masového špízu snadno odstraníte, pokud je před vpíchnutím do masa potřete sádlem nebo tukem.
    Ivan Vidlák, Praha 10
  • Chcete-li mít řízky křupavé a šťavnaté, naskládejte je už usmažené do pekáčku, na každý položte kousek másla a na několik minut dejte »zapéct« do rozehřáté trouby.
    Alice Eliášová, Plaňany
  • Pokud vám pečená husa či kachna nechce zhnědnout, potřete ji po upečení směsí ze sójové omáčky a medu. Přestože je už měkká, vložte ji zpátky do trouby a krátce zapečte při vysoké teplotě.
    Kristýna Šťastná, Františkovy Lázně
  • Nedopečenou pečeni lze zachránit. Maso nakrájejte na užší plátky a ještě chvilku je povařte v omáčce nebo poduste v másle.
    Pavla Vlčková, Praha 7
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.

Známé celebrity
Agáta Hanychová • Anna K. • Anna Slováčková • Artur Štaidl • Bolek Polívka • Dagmar Havlová-Veškrnová • Dagmar Patrasová • Daniela Písařovicová • Dominika Gottová  • Eva Burešová • Eva Samková • Felix Slováček • Filip Blažek • František Ringo Čech • Hana Gregorová • Hana Zagorová • Helena Vondráčková • Hynek Čermák • Iva Kubelková • Ivana Gottová • Iveta Bartošová • Jakub Prachař • Jan Čenský • Jan Kraus • Jana Adamcová Nováková • Jana Boušková • Jaroslava Obermaierová • Jiří Bartoška • Jiří Krampol • Jiřina Bohdalová • Jitka Čvančarová • Josef Kokta • Karel Gott • Karel Šíp • Kate Middleton • Kateřina Brožová • Libor Bouček • Linda Rybová • Lucie Bílá • Lucie Borhyová • Lucie Šafářová • Lucie Vondráčková • Lukáš Vaculík • Mahulena Bočanová • Marek Eben • Marta Kubišová • Martin Dejdar • Michal David • Monika Marešová-Poslušná • Ondřej Gregor Brzobohatý • Pavla Tomicová • Petr Janda • Rey Koranteng • Sára Affašová  • Sara Sandeva • Simona Krainová • Štefan Margita • Taťána Kuchařová • Tatiana Dyková • Tereza Kostková • Tomáš Plekanec • Václav Neckář • Veronika Arichteva  • Veronika Gajerová • Veronika Žilková • Vojtěch Dyk • Vojtěch Kotek • Zdeněk Pohlreich • princ George • princ Harry