Zaručené tipy od čtenářů! Dnešní téma: Rady pro přípravu masa - Kuře polévejte pivem

V dnešním dílu seriálu dobrých rad vám přinášíme šikovné tipy, které uplatníte při přípravě masa. Pokud se i vy chcete podělit o své nápady a zkušenosti, posílejte nám je na email aha@ahaonline.cz. Dostanete honorář 200 korun.
V dnešním dílu seriálu dobrých rad vám přinášíme šikovné tipy, které uplatníte při přípravě masa. Pokud se i vy chcete podělit o své nápady a zkušenosti, posílejte nám je na email aha@ahaonline.cz. Dostanete honorář 200 korun.
-
Mleté maso bude šťavnatější a lépe se spojí, když do něj dáme syrovou nastrouhanou bramboru, cuketu nebo vařenou mrkev.
Viktor Ruchlík, Uhlířské Janovice -
Karbanátky budou zdravější a budou mít méně kalorií, pokud nahradíte třetinu masa strouhanou mrkví.
Johana Piwodová, Český Těšín -
Maso na guláš bude velmi křehké a bude mít výraznější chuť, když do něj při dušení přidáte lžičku octa nebo trochu koňaku.
Viktor Beránek, Praha -
Maso do trojobalu obalujeme až těsně před smažením, jinak obal navlhne a při smažení odpadává.
Tomáš Steinwald, Plzeň -
Aby kuřátko bylo krásně křupavé, stačí ho během pečení párkrát potřít černým pivem.
Alžběta Nováková, Nový Bor -
Párátka či špejle z masového špízu snadno odstraníte, pokud je před vpíchnutím do masa potřete sádlem nebo tukem.
Ivan Vidlák, Praha 10 -
Chcete-li mít řízky křupavé a šťavnaté, naskládejte je už usmažené do pekáčku, na každý položte kousek másla a na několik minut dejte »zapéct« do rozehřáté trouby.
Alice Eliášová, Plaňany -
Pokud vám pečená husa či kachna nechce zhnědnout, potřete ji po upečení směsí ze sójové omáčky a medu. Přestože je už měkká, vložte ji zpátky do trouby a krátce zapečte při vysoké teplotě.
Kristýna Šťastná, Františkovy Lázně -
Nedopečenou pečeni lze zachránit. Maso nakrájejte na užší plátky a ještě chvilku je povařte v omáčce nebo poduste v másle.
Pavla Vlčková, Praha 7