Emanuel vaří česká jídla! 9. díl: Ridiho tatarák
Existuje spousta legend o původu tatarského bifteku. U nás v Česku je hodně oblíbeným jídlem – hlavně s klasickými topinkami. Dnes má tedy pro vás Emanuel Ridi (37) recept na tatarák. A nebyl by to »Manu«, aby opět nesáhl po alkoholu. Jen to není výjimečně víno, ale koňak. Dobrou chuť.
..
Potřebujete (na 1 porci):
-
100 g hovězího zadního masa
-
½ cibule
-
1 lžíci kaparů
-
1 lžíci hořčice
-
1 lžíci rajčatového koncentrátu
-
1 lžičku worcesteru
-
1 lžičku tabaska (pálivé tekuté koření)
-
1 panáka koňaku
-
citronovou šťávu z 1 citronu
-
1 žloutek
-
hrst petrželové natě
-
olej extra virgin
-
sůl, pepř
Emanuel doporučuje k přípravě jídla dvakrát namleté zadní hovězí. „Svíčková je moc drahá,“ radí. Namleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, přidáme nasekané kapary, dijonskou hořčici, rajčatový koncentrát, worcester a tabasco. Vše dobře promícháme a přidáme koňak, citronovou šťávu, nasekanou petrželku a žloutek. Dochutíme solí a pepřem, zakápneme olivovým olejem a podáváme s topinkami – »Manu« má ale raději pečivo.