Emanuel vaří česká jídla! 9. díl: Ridiho tatarák | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Emanuel vaří česká jídla! 9. díl: Ridiho tatarák

»Manu« kupuje na tatarák zadní hovězí maso.
»Manu« kupuje na tatarák zadní hovězí maso. (TV Prima – Tomáš Mikule)

Existuje spousta legend o původu tatarského bifteku. U nás v Česku je hodně oblíbeným jídlem – hlavně s klasickými topinkami. Dnes má tedy pro vás Emanuel Ridi (37) recept na tatarák. A nebyl by to »Manu«, aby opět nesáhl po alkoholu. Jen to není výjimečně víno, ale koňak. Dobrou chuť.

..

Potřebujete (na 1 porci):
  • 100 g hovězího zadního masa
  • ½ cibule
  • 1 lžíci kaparů
  • 1 lžíci hořčice
  • 1 lžíci rajčatového koncentrátu
  • 1 lžičku worcesteru
  • 1 lžičku tabaska (pálivé tekuté koření)
  • 1 panáka koňaku
  • citronovou šťávu z 1 citronu
  • 1 žloutek
  • hrst petrželové natě
  • olej extra virgin
  • sůl, pepř

Emanuel doporučuje k přípravě jídla dvakrát namleté zadní hovězí. „Svíčková je moc drahá,“ radí. Namleté maso smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, přidáme nasekané kapary, dijonskou hořčici, rajčatový koncentrát, worcester a tabasco. Vše dobře promícháme a přidáme koňak, citronovou šťávu, nasekanou petrželku a žloutek. Dochutíme solí a pepřem, zakápneme olivovým olejem a podáváme s topinkami – »Manu« má ale raději pečivo.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.