Ridiho letní recepty! 20. díl: Vepřová pečeně na bylinkách | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ridiho letní recepty! 20. díl: Vepřová pečeně na bylinkách

Příprava vepřové pečeně trvá docela dlouho.
Příprava vepřové pečeně trvá docela dlouho. (TV Prima – Tomáš Mikule, Profimedia.cz)

Dnes si s Emanuelem Ridim (36) můžete přichystat k jídlu pěknou flákotu – pečené vepřové na bylinkách. K přípravě mimo jiné potřebujete víno, kterým pak můžete »výsledek« zapít. Ale zase to v tomhle horku nepřehánějte. Stačí sklenička a dost!

Potřebujete (na 4 porce):
  • 1,2 kg vepřové pečeně od krkovice s kůží
  • 1 paličku česneku
  • 2 cibule
  • tymián
  • mátu
  • šalvěj
  • saturejku
  • 2 dl bílého vína
  • 600 g menších brambor
  • olej extra virgin
  • sůl
  • pepř

Vepřové necháme vcelku a kůži na vrchu nařízneme tak, aby vzniklo asi 10 řezů, poté maso svážeme provázkem a vložíme do pekáče. Bylinky smícháme v hmoždíři se dvěma stroužky česneku, solí, špetkou pepře a olivovým olejem a směsí potřeme kůži. Kolem masa rozložíme čtvrtky cibule, nevyloupané stroužky česneku, zakápneme olivovým olejem, bílým vínem a osolíme. Pekáč přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi hodinu. Po hodině přidáme k masu oloupané menší brambory vcelku, alobal odstraníme a pečeme ještě 30 – 40 minut na 230 stupňů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.