»Těhotenský« test pro chlapy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

»Těhotenský« test pro chlapy

Fotografie
Fotografie (internal)

Už i chlapi mají »těhotenský« test, respektive test spermií! Díky němu mohou zjistit, zda jsou jejich zárodečné buňky natolik kvalitní, aby oplodnily partnerky.

„Je určen párům, které se několik měsíců neúspěšně pokoušejí o početí, ale nechtějí zatím ještě vyhledat pomoc lékaře. Test může napovědět, zda je příčina neplodnosti na straně muže, či ženy,“ vysvětluje doktor John C. Herr z Univerzity ve Virginii, který se podílel na vývoji.

Běžně by v jednom mililitru ejakulátu mělo být více než 20 milionů spermií. Čím méně jich je, tím více klesá pravděpodobnost oplození vajíčka.

V porovnání s laboratorními postupy má test 96% spolehlivost. Prodávat by se měl během několika měsíců, a to i v Evropě, za 550 korun.

JAK TO FUNGUJE?
  1. Ejakulát se musí smíchat se speciálním roztokem, tzv. pufrem.
  2. Poté se roztok vkápne do dvou jamek v testu.
  3. Během 7 minut se zobrazí výsledek. 2 proužky značí, že je vše v pořádku. Pokud je jen jeden u čísla pět, znamená to množství kolem pěti milionů spermií v 1 ml ejakulátu. Žádný proužek znamená, že jich je ještě méně.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.