Marcelu (40) týral manžel - Na téhle sedačce mě ztřískal! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Marcelu (40) týral manžel - Na téhle sedačce mě ztřískal!

Marcela musela sedačku vyhodit, nemohla se na ni dívat.
Marcela musela sedačku vyhodit, nemohla se na ni dívat. (Aha! – Karel Kopáč)

»Krávo blbá, ne..r mě, nebo ti dám přes držku. Beze mě se utopíte ve sračkách. Hajzlové nevděční, pr..l byste mi měli líbat...« Tak častoval Pavel P. (40) svou ženu Marcelu (40) a dvě dcery (15 a 19). Po 18 letech manželství se pro matku dvou dětí, snášející psychický teror a fyzické útoky, stala z lásky noční můra.

„Už před svatbou byl manžel dominantní. Měla jsem z toho ale pocit, že mě bude chránit. Opak byl ale pravdou. Třináct let na mě vyvíjel psychický nátlak na darování části domu,“ přiznává paní Marcela. „Říkal, že se v něm necítí jako doma, že je jako na návštěvě. Tvrdil, že když mu třetinu daruji, změní se. Naposled jsem mu uvěřila a byla to chyba, začalo doslova peklo. Fyzické napadání, každodenní ponižování, brutální napadení v obývacím pokoji,“ tvrdí Marcela, která okusila, jak malé šance má žena bránit se domácímu teroru. S dcerami nakonec před manželem utekla.

Ten sice odešel za milenkou a Marcela i s dcerami se vrátila zpět domů, on ale nyní žádá vyplacení darované třetiny domu, jejíž hodnota určitě překročí milion korun. „Když mě zbil, podala jsem trestní oznámení i žaloby. Doložila jsem vše posudky od lékařů, psychologa. Řada důkazů ale ze spisu policie zmizela. Nakonec dostal pokutu tisíc korun za přestupek,“ říká Marcela. Spravedlnost jí dala za pravdu jen jednou. „Soud shledal, že se manžel dopustil porušení dobrých mravů. Třetinu domu, kterou jsem mu darovala, mi měl vrátit. Odvolací krajský soud ale tuto žalobu zamítl bez možnosti odvolání. Prý útok nebyl dost intenzivní. Měla jsem modřiny v obličeji, bolesti břicha a krvácel mi nos,“ líčí Marcela. „Pochopila jsem, že moc šancí proti manželovi, který je bývalým kriminalistou a stále má kontakty, v této zemi nemám,“ dodává. Přesto se nevzdává a doufá, že nakonec uspěje. „Nejtěžší na tom všem bylo přiznat rodičům, jak mě a dcery manžel týrá,“ říká Marcela.

Kliknutím zvětšete
I tohle musela Marcela snášet
  • Nesměla mít vlastní účet, všechny fi nance, i její výplatu, spravoval manžel.
  • Na týden dostávala přesně vyměřenou částku na domácnost a musela přesně doložit, za co peníze utratila.
  • Když navštívila matku či kamarádku, manžel zavolal, že do 20 minut chce jíst. Pokud to nestihla, zfackoval ji.
  • Ji i dcery údajně kontroloval sledovací a odposlouchávací technikou, kterou měl jako policista a později soukromý detektiv doma.
Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.