Testy na pohlavní choroby během těhotenství? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Testy na pohlavní choroby během těhotenství?

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...
Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy... (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se v těhotenství dělají testy na pohlavní nemoci jako je aids, kapavka atd. Doktor mi dělal nějaké testy, ale nikdy neřekl jaké. Předem děkuji za odpověď (Nina, 27)

Dobrý den, v těhotenství se provádí plošně vyšetření na HIV a syfilis proto, že případná infekce matky by mohla ohrozit vyvíjející se plod. Koncem těhotenství (ve 34. týdnu se provádí kultivační vyšetření poševní mikroflóry, které by zachytilo případnou infekci (např. chlamýdie, kapavku...), která by mohla znamenat riziko při porodu. Některé z pohlavně přenosných nemocí opravdu probíhají téměř bez příznaků, většinou je ale u ženy přítomen např. dlouhodobý výtok, pálení apod. V těhotenství se také provádějí krevní testy (krevní obraz), které v případě, že něco není v pořádku, vzbudí podezření a lékař pátrá po příčině. Pokud chcete mít před dalším početím opravdu jistotu, můžete se nechat vyšetřit na dermatovenerologii.

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.