Na tohle pozor, jestli chcete otěhotnět! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Na tohle pozor, jestli chcete otěhotnět!

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...
Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy... (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

Dobrý den, pokoušíme se o dítě a mě by zajímalo, zda není chyb, když se jde partnerka po sexu vždy vymočit. Oplodním ji i když chodí pokaždé na WC? Děkuji za odpověď (Milan, 32)

Dobrý den, močová trubice má jiné vyústění než pochva, proto se nemusíte obávat, že by partnerka sperma vymočila. Obecně se při snaze o početí doporučuje poloha, kdy mají spermie vlivem gravitace možnost proniknout co nejblíže děložnímu čípku. Takže například klasická "misionářská poloha" - muž nahoře a žena podložený zadeček polštářem. Z hlediska fyzikálních zákonů je méně výhodná poloha při které muž ejakuluje "nad sebe", tj. do pochvy partnerky, která je na něm. Po styku je dobré alespoň 30minut vyčkat, aby spermie měly šanci "doplout". Doporučuje se, aby žena po styku zhruba 30-40 minut ležela v té poloze, která je pro ni výhodnější z hlediska tvaru a umístění dělohy - a tuto informaci obdrží od gynekologa. Obecně platí, že pro cca 70% žen je výhodné ležet na zádech s pokrčenýma nohama, pro zbytek na břiše. Zbytek sperma pak z ženy vyteče. Babské rady doporučovaly po styku udělat svíčku, možná Vás to celé pobaví a uvolněná nálada přispěje k možnosti otěhotnět.Nepíšete, jak často se o početí pokoušíte a zda se zajímáte o dobu ovulace u partnerky. Pokud však při frekvenci styku zhruba 2-3x týdně je 2 roky snaha bezúspěšná, doporučuji, abyste se nechali vyšetřit lékařem (partnerka na gynekologii a vy u sexuologa či androloga, který vyhodnotí spermiogram).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.