Manžel nemá chuť na sex, co s tím? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Manžel nemá chuť na sex, co s tím?

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...
Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy... (Foto ara)

Paní Michaela radí čtenářům s jejich sexuálními problémy...

„Dobrý den, manželovi je 44 a nemá absolutně zájem a chuť se milovat (aspoň to tvrdí).Trvá to už asi 4 roky, zatím to bylo aspoň občas, aspoň jednou za měsíc. Při mých "pokusech" se brání slovy: "ještě to není rok". Já mám naopak s přibývajícím věkem větší chuť a touhu. Jak to řešit? Děkuji! " (Kristýna, 41)

Dobrý den, je zcela přirozené, že Vám sex chybí, k partnerskému životu totiž patří. Manžel by před ztrátou chuti k sexu neměl zavírat oči. Se ztrátou libida (chuti k sexu), kterou popisujete, může souviset erektilní dysfunkce (problémy s erekcí). Kromě příčin s organickým základem (vysoký krevní tlak, nemoci srdce a cév, cukrovka) se na ztrátě chuti k sexu podílí i stres, starosti a partnerské neshody. Libido mohou snižovat i léky, které Váš partner užívá. Přečtěte si více o poruchách erekce a ztrátě apetence, přesvědčte manžela aby navštívil lékaře - sexuologa, který jej vyšetří a pokud to bude nutné, začne léčbu. Kromě medikamentózní léčby se v terapii uplatní i psychoterapie. Důležitý je i přístup partnerky - trpělivost, pokud dojde k selhání, je důležité uklidnit partnera, ocenit, když se podaří erekce dosáhnout a milování probíhá k oboustranné spokojenosti.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.