Nemocná matka (92) se nemohla hýbat: Sadista mezitím znásilňoval její dcery! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nemocná matka (92) se nemohla hýbat: Sadista mezitím znásilňoval její dcery!

Igoru Ř. soud nařídil doživotní pobyt v léčebně. (Ilustrační foto)
Igoru Ř. soud nařídil doživotní pobyt v léčebně. (Ilustrační foto)  (scom)

Okamžiky nevýslovné hrůzy zažívala v srpnu 1976 Marie H. (92). Nahluchlá stařenka, která se už téměř nemohla hýbat, ležela bezmocně v posteli, zatímco za dveřmi zvrhlík znásilňoval a vraždil její dcery.

Marie H. žila se svou dcerou Helenou H. (†71) v domku ve Vrbně pod Pradědem. V srpnu 1976 k nim přijela na návštěvu další dcera Zdena F. (†65). V osudný den pracovala Helena na zahradě a dlouho se nevracela. Matka poslala Zdenu, aby se po sestře podívala. Žádná z žen už však zpět k matce do ložnice nepřišla. Marie pochopila, že se muselo stát něco hrozného, nemohla však nic dělat.

Teprve okolo páté hodiny se jí podařilo doplazit se ke dveřím pokoje. V chodbě uviděla tělo Zdeny. Měla stažené tepláky, svázané ruce a v ústech roubík. Mrtvolu Heleny objevili až přivolaní příslušníci VB. Stejně jako její sestru i ji pachatel uškrtil. Zajímavé bylo, že byla znásilněna análně. Za nehty obou žen našli kriminalisté mikroskopické stopy skelného prachu. Podezření okamžitě padlo na zaměstnance místních skláren. Jako první vyšetřovali detektivové podivína Petra H. (23), který byl podle protokolů v pásmu »střední debility«, měl však fenomenální znalosti o fotbale. Petrovi však potvrdil alibi psychiatr. Dalším podezřelým byl homosexuál Lubomír J. (56), který udržoval styky s retardovaným Igorem Ř. (17). A právě Igor Ř. se k dvojnásobné vraždě důchodkyň nakonec přiznal. Toužil po ženách, ale všechny ho odmítaly. Helenu znásilnil análně, protože nevěděl, jak má heterosexuální styk vypadat. Soud ho vzhledem k jeho postižení poslal do vězení na devět let a dále nařídil doživotní pobyt v léčebně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.