Povedená dvojka: Lupič spal se svou sestrou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Povedená dvojka: Lupič spal se svou sestrou!

Miroslav neváhalpostřelitpři loupežipošťačku.
Miroslav neváhalpostřelitpři loupežipošťačku. (scom)

Milostný poměr s nevlastní sestrou Olgou P. (17) přivedl Miroslava P. (18) ke zločinu. Oba mladí lidé se rozhodli, že budou křižovat Československo v kradeném autě a živit se loupežemi.

V prosinci 1992 vtrhl Miroslav na poštu v malé vesničce na Mladoboleslavsku. Namířil na úřednici Janu V. pistoli a chtěl peníze. Žena se mu však se slovy »co blbneš? « pokusila zbraň vytrhnout. Později se ukázalo, že se Jana domnívala, že pistole je jen hračka, protože prý nebyla celá černá. Bohužel pro ni však šlo o funkční zbraň a rozčílený Miroslav na ni dvakrát vystřelil. Úřednici zasáhl do ledviny a do střev. Z místa ujel v kradeném fiatu. Těžce zraněné Janě se podařilo dovolat pomoci. Detektivům pak pachatele podrobně popsala.


Ještě ten večer dostali kriminalisté hlášku, že v nemocnici v Mladé Boleslavi leží postřelený mladík. Protože popis odpovídal pachateli, udělali mu testy na povýstřelové zplodiny na rukou. Test prokázal, že Miroslav v nedávné době střílel. O zranění vyprávěl řadu fantastických historek. Do špitálu ho odvezla jeho milenka a nevlastní sestra v jedné osobě Olga. Přišla za ním i jeho matka, která byla velmi rozrušená, protože pochopitelně sexuální vztah syna s příbuznou neschvalovala. Naznačovala, že k zločinnému životu ho svedla právě Olga. Detektivové Miroslavovi však prokázali i další přepadení, tentokrát obchodu. Kdo ho postřelil do břicha, se nikdy neobjasnilo. Za pokus o vraždu Jany ho soudce poslal na 11,5 roku do vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.