Matka vymyslela zneužívání dcery: Bila děti řetězem, aby lhaly u soudu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Matka vymyslela zneužívání dcery: Bila děti řetězem, aby lhaly u soudu!

Růžena ze strachu z matky obvinila otce ze zneužívání.
Růžena ze strachu z matky obvinila otce ze zneužívání. (scom)

Edita B. žila se svým mužem Jurajem B. a třemi dětmi v malé obci nedaleko Bratislavy. Rodina působila spořádaným a spokojený dojmem, v březnu 1986 však Edita přišla na místní stanici VB a nahlásila, že manžel sexuálně zneužívá jejich dceru Růženu (13).

Dívka za přítomnosti psychologa vypověděla, že když není matka doma, vyžene otec její dva bratry ven, zamkne se s ní v ložnici, osahává ji, a dokonce se pokouší i o soulož. Ačkoliv se Růžena očividně styděla, když musela mluvit o intimních podrobnostech, psycholog považoval její výpověď za věrohodnou. Juraj (8) a Tomáš (6) do protokolu uvedli, že věděli, co otec s jejich sestrou dělá. Prý ho několikrát pozorovali oknem.

Kriminalisté vzali Juraje okamžitě do vazby. Svobodu a dobrou pověst zachránil nešťastnému muži jeho soused Pavol B., jemuž se Růžena v slzách svěřila, že nic z toho, co vypověděla, není pravda. Prý ji i bratry k falešnému obvinění donutila
matka bitím řetězem na přivazování dobytka. Detektivové zjistili, že děti mají z matky hrůzu. Důvodem, proč se Edita snažila dostat manžela do vězení, byl nový milenec. Žena si s ním chtěla bez obav užívat. Vyšetřování případu pohlavního zneužívání proti Jurajovi bylo zastaveno. Naopak záludná Edita byla popotahována kvůli křivému obvinění.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.