Zvrhlík na kole unesl školačku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zvrhlík na kole unesl školačku!

Úchyl školačku znásilnil. (Ilustrační foto)
Úchyl školačku znásilnil. (Ilustrační foto) (scom)

Děsivé chvíle prožila osmiletá M. K. z městečka nedaleko Banské Bystrice v bývalém Československu. Školačka si v červnu 1972 hrála s ostatními dětmi, když ji unesl zvrhlík na kole...

Děti v horkém letním dni dováděly na hřišti a těšily se na prázdniny. Malou M. K. odlákal stranou neznámý cyklista. Povídal si s ní a nakonec jí namluvil, že chce vidět jejího otce. Dívenka zvrhlíkovi slíbila, že mu ukáže cestu k továrně, kde tatínek pracuje. Muž si ji rychle posadil na kolo a odvezl pryč.


Holčičku několik hodin nikdo neviděl. Rodina zalarmovala Veřejnou bezpečnost a hlídky prohledaly okolí městečka. Všichni už mysleli na nejhorší, ale navečer se M. K. objevila živá. Byla však tak rozrušená, že nedokázala říct, co se stalo. Příslušníci VB ji tedy poslali domů. Tam matka zjistila, že má holčička zakrvácené kalhotky a poraněné pohlavní orgány. Postupně vyšlo najevo, že pachatel dívenku zavezl do lesa, kde ji znásilnil. Pak mu naštěstí utekla, když předstírala, že si jen jde hrát do lesa. Násilníka se dlouho nedařilo najít, ačkoliv existovalo několik svědků, kteří ho viděli, jak svou oběť veze na kole. Nakonec muže po dvou měsících »vypátral« právě jeden ze svědků. Potkal ho náhodou ve městě a upozornil na něj detektivy. Dělník romského původu D. F. (34) nejprve vše popíral, a dokonce se snažil předstírat duševní chorobu. Nakonec připustil, že holčičku na kole vezl, znásilnil ji prý ale někdo jiný. Soudce mu neuvěřil a poslal ho na 11 let do vězení.


 

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.