Lhaní mu neprošlo: Pachatele usvědčil piškot! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Lhaní mu neprošlo: Pachatele usvědčil piškot!

Fotografie
Fotografie (internal)

Detektivní práce často závisí na detailech. O vypátrání a usvědčení pachatele rozhodují drobnosti. Nejinak tomu bylo i v případě smrti zedníka Ondřeje P. (†54)...

Štefan K. se v chladné říjnové noci roku 1966 vracel ze Žiaru nad Hronom do nedaleké obce Šále, kde bydlel. Na cestě ve tmě o cosi zakopl. Když se chtěl podívat, co se mu připletlo pod nohy, s hrůzou zjistil, že na silnici leží tělo s téměř oddělenou hlavou. Mrtvým byl zedník Ondřej P. Soudní lékař konstatoval, že nešťastníka nejspíš přejelo nákladní auto značky Tatra. Kolo mu rozdrtilo hlavu a krk. Nedaleko těla se našel úlomek dětského piškotu. Tehdy to ale vyšetřovatelům nepřipadalo důležité.


Při prohlídce vozů Tatra v Žiaru nad Hronom kriminalisté našli jedno auto s pneumatikami potřísněnými krví. Řidič Alexander G. (25) to vysvětloval tím, že přejel husu. Když forenzní laboratoř potvrdila, že krev na pneumatice byla lidská, šofér připustil, že projel místem nehody, ale Ondřeje P. prý nezabil. Detektivové však zmapovali jeho chování v době před nehodou. Alexander G. se zastavil v místní samoobsluze a koupil si minerálku a balíček dětských piškotů. Alexander G. se nakonec přiznal, že Ondřeje P. nešťastnou náhodou přejel.
Když zastavil a vystoupil, aby zjistil, co se stalo, vytrousil omylem jeden z piškotů. Sladká pochutina ho tak usvědčila z ublížení na zdraví s následkem smrti.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.