Horší než ve středověku: Surová vražda na hradbách! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Horší než ve středověku: Surová vražda na hradbách!

Oběť mladí vrazi oloupili a shodili z hradeb kadaňského hradu
Oběť mladí vrazi oloupili a shodili z hradeb kadaňského hradu (Profimedia.cz)

Kadaňský hrad se stal v květnu 1991 dějištěm brutální vraždy. M. H. (22) a J. S. (23) tam shodili z hradeb svého nového známého (†43) a potom ho surově ubili.

Nešťastník přijel do Kadaně z Domažlicka. Večer 27. května 1991 se ve městě seznámil s dvojicí mladíků a bavili se spolu. Poté v dobré náladě vyrazili k místnímu hradu. Muž nemohl tušit, že se ho jeho noví »kamarádi« chystají oloupit a zavraždit.

Když nebyl nikdo v dohledu, M. H. a J. S. se na svou oběť vrhli. Svlékli ho donaha, vzali mu tři tisíce korun a hodinky. Poté bezmocného muže svrhli z vysokých hradeb. Předpokládali, že se pádem zabije. To se však nestalo a lupiči viděli, že se zraněný pod opevněním ještě hýbá. Seběhli
k němu a bez milosti ho surově dobili. Spravedlnosti neunikali mladí vrazi dlouho. Krajský soud v Ústí nad Labem jim za ohavnou neúctu
k lidskému životu vyměřil výjimečné tresty. M. H. vyslechl verdikt dvacet tři roky za mřížemi, J. S. by se měl na svobodu dostat za jedenadvacet let.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.