Opravdu hnusné: Proč strčila miminko do postele k mrtvole? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Opravdu hnusné: Proč strčila miminko do postele k mrtvole?

Žena položila dítě vedle mrtvého otce a šla k sousedce.
Žena položila dítě vedle mrtvého otce a šla k sousedce. (Profimedia.cz)

Zdeněk N. byl nalezen v říjnu 1967 ve svém bytě mrtvý. Lékař uzavřel celou záležitost jako sebevraždu. Postupně však vycházelo najevo, že družka mrtvého Gertruda H. nejspíš nemluví o jeho smrti pravdu.

Lékař, který muže ohledával, se spokojil s vysvětlením Gertrudy H., že se předchozí den se svým druhem pohádala a on nejspíš spáchal sebevraždu. V bytě byl cítit plyn, a tak doktor do úmrtního listu napsal jako příčinu smrti otravu svítiplynem. Mrtvola nebyla pitvána a skončila v krematoriu.


Teprve měsíc po pohřbu Zdeňka N. vyslechli příslušníci VB jeho známé, aby zjistili, co se osudný den stalo. Dozvěděli se, že Gertruda a Zdeněk popíjeli ve vinárně do pozdních nočních hodin. Pak se vraceli ještě s několika známými do svého bytu. K rozjařené skupině se připojil i Rudolf M., s nímž se Gertruda seznámila ten večer ve vinárně. Zdeňkovi se nový kamarád jeho družky nelíbil a na chodbě se poprali. Po rvačce si Zdeněk stěžoval na silné bolesti hlavy a chtěl zavolat sanitku. Gertruda to odmítla a slíbila mu, že s ním zajde k lékaři druhý den. Zdeněk usnul na otomanu v kuchyni. Když pak ráno žena vstávala, aby ohřála mléko jejich maličkému synkovi, ucítila prý v místnosti plyn a všimla si, že se Zdeněk nehýbá. Z nepochopitelného důvodu položila miminko k bezvládnému tělu a běžela pro sousedku. Proč nechala Gertruda dítě v místnosti, o níž se domnívala, že je plná jedovatého svítiplynu? A zemřel Zdeněk N. skutečně na otravu, nebo se smrtelně zranil při rvačce s Rudolfem M.? Mohla mít v jeho smrti prsty i Gertruda? Pravdu už se nikdy nedozvíme, byla spálena s tělem Zdeňka N. Případ detektivové museli odložit.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.