Vzkaz ze záhrobí: Zavražděná stařenka (†79) pomohla usvědčit vraha! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Vzkaz ze záhrobí: Zavražděná stařenka (†79) pomohla usvědčit vraha!

Byť se pachatel snažil vše maskovat jako sebevraždu, stařenka ho označila drápanci.
Byť se pachatel snažil vše maskovat jako sebevraždu, stařenka ho označila drápanci. (Profimedia.cz)

Lékař, který ohledával oběšenou ženu (†79) z Hradce Králové, měl rychle jasno. Stařenka podle něj spáchala sebevraždu. Ukázalo se však, že důchodkyně byla zavražděna.

Seniorka žila sama. V červenci 1978 ji její soused našel v předsíni viset ve smyčce upevněné na dřevěném trámku. Přivolaný lékař prohlásil, že se žena zabila sama. Příbuzní však tvrdili, že by babička nikdy sebevraždu nespáchala, a žádali soudní pitvu, přivolání příslušníků VB a vyšetřování. Detektivové skutečně dorazili a po podrobné prohlídce domku objevili stopy nasvědčující tomu, že někdo do domku vnikl násilím.


Technici navíc zjistili, že na trámku nejsou žádné známky odření od šňůry. Pokus s pytlem prokázal, že zhruba od padesáti kilo pohybující se zátěže se začala šňůra do dřeva zařezávat. A mrtvá žena vážila skoro sedmdesát kilo. Bylo tedy pravděpodobné, že ji někdo do smyčky pověsil již mrtvou a nehybnou. V posteli pak byly zastlané peřiny potřísněné krví a další stopy zápasu.
Kriminalisté si předvolali všechny ženiny příbuzné, kteří by z její smrti mohli mít prospěch. Jeden z nich, muž (63), na sobě měl škrábance odpovídající poranění lidskými nehty. K vraždě staré paní se nakonec přiznal. Vloupal se do domku, seniorku udeřil do hlavy a odvlekl do chodby, kde ji uškrtil a fingoval sebevraždu. Vrah skončil ve vězení. Kdyby to však záleželo jen na laxním ohledávajícím lékaři, zločin by mu býval prošel.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.